Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.05.2021.

17:25

Venger o finalistima Lige šampiona: Siti je zreliji

Arsen Venger, bivši menadžer Arsenala, smatra da će predstojeće finale Lige šampiona između Mančester sitija i Čelsija biti vrlo zanimljivo.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Venger o finalistima Lige šampiona: Siti je zreliji
Foto: EPA-EFE/AHMED JALLLANZO

Venger koji je od 1996. do 2018. bio na kormilu "tobdžija" iz Londona, ipak vidi značajnu razliku među pretendentima na pehar UEFA.

On je u analizi za beIN Sports rekao kako je Siti, po njemu, "zrelija ekipa".

"Rekao bih da siti izgleda zrelije. Oba tima su dobri u tranziciji i mogu da igraju na visokom nivou, u jakom ritmu 90 minuta. Videli smo da Real, kada su jurili rezultat u drugom delu meča, nije našao način da bude opasan, pre svega zbog discipline engleskih timova, kapaciteta da se ostane koncentrisan i potom brzom promenom ritma krene napred i pripreti. Videli smo da je to bio slučaj sa PSŽ i Realom, dva velika tima. U tom smislu, Siti i Čelsi su na visokom nivou", kaže Venger.

Francuski stručnjak je primetio još nešto.

"Mislim da je razlika među finalistima i u konverziji prilika za gol. Sitiju je potrebno manje prilika od Čelsija da bi postigli gol. To može da se promeni, finale je 29. maja. Imate više od tri nedelje do tog datuma, mnogo se može dogoditi toga do tada", zaključio je Venger.

Oba tima imaju da odigraju još četiri meča u Premijer ligi, dok Čelsi igra i finale FA Kupa 15. maja sa Lesterom na "Vembliju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve