Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.05.2021.

20:00

Čelsijev čas fudbala Realu – novo englesko finale LŠ VIDEO

Fudbaleri Čelsija drugi su finalisti Lige šampiona nakon što su u revanšu polufinala pobedili Real Madrid rezultatom 2:0 (1:0).

Izvor: SS

Autor: SS

Čelsijev čas fudbala Realu – novo englesko finale LŠ VIDEO
EPA-EFE/Neil Hall

Pošto je u Madridu u prvom meču bilo 1:1, tako su sa ukupnih 3:1 zakazali susret sa Mančester sitijem u Istanbulu 29. maja.

Ponovo ćemo u borbi za "ušati" pehar gledati dve ekipe iz Premijer lige u kojoj će Čelsi igrati za svoj drugi, a Siti prvi trofej prvaka Evrope u istoriji.

Tomas Tuhel postaće prvi trener koji će igrati u dva uzastopna finala elitnog takmičenja sa dva različita tima, pošto je prošle sezone tamo bio sa Pari Sen Žermenom.

Meč na "Stamford bridžu" počeo je dosta oprezno sa obe strane, Tomas Tuhel je prepustio kontrolu lopte Realu, ali i zauzeo odličnu poziciju u bloku i osujetio sve planove kolege sa druge strane, Zinedina Zidana.

Počelo je pretnjama sa distance, sa jedne strane Tonija Krosa, a sa druge Antonija Ridigera, potom smo videli i poništen gol Tima Vernera, da bi u razmaku od minut došlo do prevage.

Najpre je u 27. minutu Karim Benzema šutirao sa oko 20 metara, a Eduard Mendi maestralno intervenisao vrhovima prstiju, da bi već u sledećem napadu Čelsi poveo.

Ngolo Kante je sjajno povukao napad, proigrao Kaija Haverca koji je lobovao Tiba Kurtou. Uspeo je u tome, pogodio prečku, ali je odbitak potpuno sam i neometan glavom ubacio Timo Verner.

Dakle, umesto 0:1, na semaforu je bilo 1:0.

Real je mogao još odlučnije da krene ka golu rivala i u 35. minutu je imao još jednu sjajnu šansu.

Luka Modrić je perfektno centrirao za Benzemu, Francuz šutirao glavom, ali je usledila još jedna spektakularna odbrana Mendija kojom je još jednom spasao Čelsi.

Real do kraja poluvremena više nije uspeo da priđe golu Mendija, a ne samo to, nego je Čelsi u prvih 15 minuta nastavka propustio četiri velike prilike.

Najpre je u 47. Haverc pogodio novu prečku, zatim Tijago Silva posle centaršuta Čilvela tukao za malo preko gola, potom je u 53. Mejson Maunt izašao ispred Kurtoe i promašio, da bi u 60. najbolju priliku imao Haverc.

Pobegao je odbrani Reala, izbio potpuno sam, ali je pogodio u stopalo Kurtou i rezultat je ostao minimalan.

Real nije imao baš nikakvu ideju kako da dođe do gola spasa, dok su se ziceri Čelsija nizali i oni su ih promašivali.

Novi je imao Ngolo Kante u 66. minutu, ali je Kurtoa i to odbranio, a potom su i Silva i Haverc još po jednom mogli da dupliraju prednost domaćina.

Ovog puta kazna nije stigla ekipu koja se ispromašivala, jer je jednostavno, ona bila mnogo bolja, taktički disciplinovanija i, na kraju krajeva, tehnički i timski mnogo moćnija.

Potvrda ukupne pobede stigla je u 85. minutu kada su Kante, Pulišić i Maunt izveli akciju koja je zadala poslednji udarac potpuno anemičnim Madriđanima ove večeri.

Tako se Čelsi plasirao u svoje novo finale u kom će igrati za svoju drugu titulu šampiona Evrope, posle 2012. godine i čuvene pobede posle penala nad Bajernom u Minhenu.

Utakmicu u Londonu smo pratili iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

192 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve