Nova vest
Fudbal

Petak, 30.04.2021.

11:00

Mituljikići produžili ugovor sa Zvezdom do 2025.

Jovan i Nikola Mituljikić, dvojac ofanzivaca koji je igrao sjajno u Omladinskoj ligi Srbije, produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom na još četiri godine.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Mituljikići produžili ugovor sa Zvezdom do 2025.
Foto: FK Crvena zvezda

Nezamenjivi su talentovani blizanci u timu Marka Neđića i predstavljaju budućnost Crvene zvezde, što dokazuju iz meča u meč sjajnim driblinzima, golovima i asistencijama.

Obojica su izuzetno ofanzivno nastrojeni sa konstantnom željom i težnjom da licem napadaju gol.

Nešto ofanzivniji ove sezone bio je Nikola koji je neretko igrao i na poziciji centarfora.

"Neopisivo je potpisati ugovor sa Crvenom zvezdom, evropskim i svetskim šampionom. Prekjuče sam postigao het-trik protiv RFK Novog Sada, a danas produžujem ugovor sa Zvezdom, sve to me motiviše da radim predanije. Nadam se što boljim partijama i tituli u omladincima i sanjam dan kada ću debitovati za prvi tim".

Jovan je s druge strane manevrisao u centralnom delu veznog reda, što znači da su Zvezdini blizanci izuzetno polivalentni.

"Osećaj je neverovatan. Ovo mi je najsrećniji dan od kada sam počeo da se bavim fudbalom. Čast mi je da nosim Zvezdin dres na svakoj utakmici. Nadam se da ću uskoro i debitovati, nekoliko puta sam dobijao poziv Dejana Stankovića da se priključim treninzima i jedva čekam da istrčim na 'Marakanu'".

Direktor Omladinske škole Crvene zvezde, Dragan Mladenović istakao je da je produžetak saradnje sa braćom Mituljikić od velikog značaja za naš klub.

"Sigurno veliki dan za Omladinsku školu i klub. Igrači koji su danas produžili profesionalne ugovore su velika budućnost kluba i predstavljaju ogroman zalog za budućnost. Njihov kvalitet je neosporan, dobro se razvijaju i mislim da će klub od njih u narednom periodu imati ozbiljne benefite. Crvena zvezda računa i uvek će računati na svoju decu. Ono što je dobro jeste da sve veći broj mladih potpisuje profesionalne ugovore. Jednostavno taj trend se širi i u prethodnih pet ili šest godina je dostigao takav nivo da najbolji igrači izlaze iz Crvene zvezde, to se vidi i po rezuzltatima koje Omladinska škola pravi, iako to nije prioritet i po klubu koji pravi fantastične rezultate, a naša deca učestvuju u razvoju kluba", istakao je Mladenović.

Srećan zbog potpisa bio je i glavni trener Omladinske škole - Nikola Jelić.

"Presrećni smo i ovo je veliki dan za klub i našu Omladinsku školu. Znamo koliko je bilo teško pre četiri, pet godina dovesti ih u klub, jer su tada bili u fokusu svih u regionu. Početna pozicija nam nije bila dobra, ali oni su veliki zvezdaši i iskoristili smo to i doveli ih. Razvijaju se kako očekujemo od njih i nadam se da će uskoro u prvom timu pokazati talenat koji je ogroman. Čitava ta generacija koju predvodi Marko Neđić važi za izuzetno talentovanu, moramo da budemo pažljivi sa njima, ali siguran sam da će odatle izaći brojni potencijali koji će "nositi" igru u prvom timu", rekao je Jelić.

Nikola je ove sezone odigrao 30 utakmica i postigao 11 golova, dok je Jovan nastupio na svakom meču (32) i upisao šest pogodaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve