Čeferinov "svedok saradnik", uloga kumove žene i kako je otkrio prevaru

Sukob UEFA i Evropske Superlige mnogo više je od samog fudbala.

MSIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Anjeli: Svi žele u Superligu, telefon ne prestaje da mi zvoni

Biznis, veliki novac i "osamostaljenje" 12 odmetnika od krovne evropske kuće okidač su za (primireni) "rat" dve strane, ali ne samo to jer su uplete kumovske veze.

Američki Njujork tajms je otkrio detalje odnosa Čeferina i Anjelija, kome je Slovenac krstio ćerku, i filmski scenario pre objave Superlige.

Ključ je držao prvi čovek španske LaLige Havijer Tebas, koji je paklen plan otkrio Čeferinu, nakon saznanja od predsednika Barselone Đoana Laporte.

Pa da krenemo od četvrtka kada je Laporta na jednom ručku obavestio Tebasa na o namerama Barselone da oformi "zatvoreno" takmičenje.

Tebas je odmah posle toga bio alarmirao sve u UEFA, na čelu sa Čeferinom, koji je bio iznenađen jer je svega nekoliko nedelja ranije od Anjelija dobio uverenje da je Superliga samo glasina.

Međutim, Čeferin je hteo da se uveri i odmah je seo u svoj Audi Q8 i krenuo iz Ljubljane do svoje kancelarije u švajcarskom Nionu vozeći osam sati.

Momentalno je pozvao Anjelija, ali odgovora sa druge strane žice nije bilo...

EPA-EFE/Paul Murphy
EPA-EFE/Paul Murphy

* "Rekao sam im: 'Dajte mi 24 sata i Superliga više neće postojati'"

Čeferin je bio toliko uporan da je zvao čak i Anjelijevu ženu da isforsira odgovor Andree, što se desilo tek posle tri sata i tada ga je prvi čovek Juventusa i dalje uveravao da je sve u redu.

Čeferin je predložio da se sastavi zajedno saopštenje i trajno zatvori tema, Anjeli se složio, ali je i tražio vreme.

Prolazili su sati, bili su konstantno na vezi, pre nego što je Anjeli konačno "spustio slušalicu" Čeferinu i ostao "gluv" za njega.

Bilo je jasno da je Superliga tu...

Ipak, trajala je samo 48 sati jer je Čeferin "ugušio" tu ideju brzom reakcijom i pretnjama, uz naravno podršku "pravog" fudbalskog sveta i navijača...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu