Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.04.2021.

14:01

EURO bez sudija iz Srbije, a tu je Argentinac

UEFA je saopštila imena 18 glavnih sudija i njihovih pomoćnika koji će deliti pravdu na predstojećem EURO 2020, a među njima nema srpskih arbitara.

Izvor: B92

Autor:B92

EURO bez sudija iz Srbije, a tu je Argentinac
Foto: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Trenutno najbolji srpski sudija Srđan Jovanović i njegovi saradnici će deliti pravdu na letnjim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Među arbitrima koje je UEFA delegirala za EURO, iz regiona su samo Slavko Vinčić iz Slovenije, te Rumuni Ovidiju Alin Hategan i Ištvan Kovač.

Prvi put u istoriji na EP će suditi i arbitri van Evrope, u okviru saradnje UEFA i KONMEBOL-a na EURO će pravdu deliti Argentinac Fernando Rapaljini, dok će Španac Hesus Hil Mansano suditi na Kopa Amerika koji se održava u istom terminu kao i EP (11. jun – 11. jul).

Preostale glavne sudije na EP su: Feliks Brih (Nemačka), Džunejt Čakir (Turska), Karlos del Sero Grande (Španija), Andreas Ekberg (Švedska), Orel Grinfeld (Izrael), Sergej Karasev (Rusija), Bjorn Kujpers (Holandija), Dani Makeli (Holandija), Antonio Migel Mateu Lahos (Španija), Majkl Oliver (Engleska), Danijele Orsato (Italija), Artur Manuel Ribeiro Soraeš Dijaš (Portugal), Danijel Zibert (Nemačka), Entoni Tejlor (Engleska), Klemon Turpan (Francuska).

Među glavni sudijama će prvi put biti i jedna žena, Francuskinja Stefani Frapar je delegirana kao rezervni sudija i biće četvrti arbitar na utakmicama.

Sve glavne i pomoćne sudije, kao i VAR arbitri će imati pripreme u Istanbulu 10-13. maja, a glavni grad Turske će im biti baza od 7. juna do četvrtfinala, kada će se sudije izabrane za završnicu takmičenja preseliti u London.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve