Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.04.2021.

14:25

Humor, sarkazam, bes – reakcije na osnivanje Superlige

Jedan klub u američkom vlasništvu sa zadovoljstvom je objavio da namerava da zadrži status kvo u vezi sa formiranjem Evropske Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"I pored dve pobede od 4:0 ove nedelje, možemo da potvrdimo da nećemo tražiti članstvo u evropskoj Superligi", navodi se u šaljivom tvitu velškog kluba Reksema koji se takmiči u petoj engleskoj diviziji i koji su nedavno preuzele holivudske zvezde Rajan Rejnolds i Rob Makelheni.

Reakcije na potencijalne seizmičke promene koje je poguralo 12 najvećih evropskih klubova kretale su se od humora do sarkazma, od osude do besa.

"Osvojili smo isti broj titula u Premijer ligi kao Totenhem, ali želimo da potvrdimo da nećemo učestvovati u bilo kakvoj Superligi"
, piše u tvitu irskog kluba Brej Vonderers.

Ruski klub Spartak iz Moskve obratio se direktno navijačima 12 klubova koji bi mogli da budu nezadovoljni razvojem dogadjaja.

"Ako vam treba novi klub za koji ćete da navijate, tu smo za vas. Srdačan pozdrav, FK Spartak Moskva", naveo je ruski klub.

Reagovali su i predsednici fudbalskih saveza Švedske, Rumunije, Danske, ruska Premijer liga, Nemačka fudbalska liga...

"Ovo je loša ideja iz više razloga... Nema smisla stvarati zatvorenu ligu u kojoj je jedini cilj klubova novac",
rekao je prvi čovek danskog saveza Jakob Jensen.

Ruska Premijer liga je navela da je ideja novog takmičenja u suprotnosti sa "osnovnim vrednostima fudbala", da ne uzima u obzir interese ogromne većine klubova i da izaziva raskol u evropskoj fudbalskoj zajednici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve