Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.04.2021.

10:55

"Izdaja"

Navijačke grupe šest najvećih engleskih klubova koji su se udružili u osnivanje Superlige se oštro protive predlogu novog takmičenja van UEFA.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Navijačka grupa Liverpula pod nazivom "Šenklijev duh" (Spirot of Shankly, SOS) je "zgrožena" odlukom vlasnika kluba, američke korporacij Fenvej Sports grup (FSG).

"FSG ignoriše navijače u svojoj nemoljivosti i pohlepi u poteri za novcem. Fudbal je naš, nije njihov. Klub je naš, nije njihov", objavili su na društvenim mrežama iz SOS.

Pristalice Junajteda su istakle da je predlog Superlige "potpuno neprihvatljiv" i da ESL "ide protiv svega što fudbal i Mančester junajted predstavljaju i zastupaju".

Čelsijevi navijači su potez nazvali "neoprostivim" i dodali da "fudbalski navijači širom sveta osećaju "potpunu izdaju".

Navijači Totenhema smatraju da je ESL "pokreću srebroljublje i lični interes na štetu dragih vrednosti igre".

Arsenalovi fanovi su dogovor klubova nazvali "smrću Arsenala i sportskih institucija", dok pristalice Sitija smatraju da ideja pokazuje "da oni koji su uključeni nemaju obzira prema tradiciji" i da su "odlučni u borbi protiv Superlige".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve