Nova vest
Fudbal

Subota, 17.04.2021.

13:15

Rogan: Voždovac nikome ne sme da bude lak zalogaj

Novi trener fudbalera Voždovca Predrag Rogan rekao je da taj klub "mora da bude u prvih šest u Srbiji" i da nikome ne sme da bude "lak zalogaj".

Izvor: Beta

Autor:Beta

Rogan: Voždovac nikome ne sme da bude lak zalogaj
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Rogan je prvi tim Voždovca, koji je trenutno na 11. mestu na tabeli Super lige Srbije, preuzeo početkom nedelje.

"Voždovac mora da bude u prvih šest klubova u Srbiji sa infrastrukturom i uslovima koje ima. Pored afirmacije igrača, ovaj klub treba da bude reprezent dobre organizacije u svakom smislu. Voždovac nikome ne sme da bude lak zalogaj i ako hoće da nas pobede, svaki protivnik treba ozbiljno se potrudi da bi nas nadigrao", rekao je Rogan u intervjuu za klupski sajt.

Ovaj 46-godišnji trener je u karijeri predvodio je nekoliko domaćih klubova poput Napretka, Spartaka, Mačve i TSC-a, dok je na međunarodnoj sceni bio trener Ujpešta. Upravo je najstariji mađarski klub bio njegov poslednji angžman, pre nego što se vratio u srpski fudbal.

"Voždovac je respektabilan klub, jedan od najbolje organizovanih klubova u Srbiji. Verujem u potencijal tima, ali ponavljam - potencijal nije isto što i kvalitet i moramo da se dokažemo na terenu. Obaveza mog stručnog štaba i mene je da sav taj potencijal i predispozicije koje poseduju ovi igrači iskoristimo na najbolji mogući način. Verujem u sebe i svoje saradnike, da možemo da napravimo rezultat", dodao je on.

Rogan je istakao da igrači moraju da veruju u sebe i svoje sposobnosti.

"Fudbal je igra detalja, a bez discipline, čvrstine i požrtvovanosti za klub i tim ne možemo ništa uraditi. Tim je ispred svakog pojedinca i ako imamo takav stav - možemo sve. Moramo da pokažemo karakter i mentalitet, jer to u krajnjoj liniji pravi razliku. Niko nam ne može zabraniti da izadjemo na teren, pokažemo želju i pobedimo svakog protivnika", rekao je on.

Rogan je na "Krov" došao sa svojim timom najbližih saradnika, pomoćnim trenerima Brankom Mirjačićem i Đorđem Jorovićem, kondicionim trenerom Miroslavom Sredićem, a iz prethodnog sastava zadržao je trenera golmana Predraga Miljkovića.

On je istakao i da u svojoj trenerskoj filozofiji insistira na poštovanju i disciplini.

"Disciplina i odnos prema obavezama su preduslov za ovaj posao. Dobre komunikacione veštine i izgradnja odnosa, poverenja i autoriteta. Vredan rad i posvećenost, svakodnevno ulaganje u sebe. Praćenje trendova u kom smeru ide fudbal i saradnici koji ti u svakom trenutku čuvaju leđa i čine te boljim", rekao je Rogan.

Novi trener Voždovca je, na kraju, naveo da se ne boji izazova.

"Sigurno da bi naš posao bio lakši da smo došli u malo drugačijoj situaciji za Voždovac. Ipak, ne biramo vreme, spremni smo za izazove i verujem da ćemo svojim rezultatima odgovoriti na pravi način", rekao je Rogan.

Rogan će na klupi Voždovca debitovati u nedelju 18. aprila na gostovanju TSC-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve