Kontranapad na FSS: "Ako smo krivi, idemo u zatvor"

Fudbalski savez Srbije kaznio je Fudblaski klub Borac 1926 oduzimanjem šest bodova uz novčanu kaznu od četiri miliona dinara.

Izvor: B92, RINA
Podeli
Foto: FSS
Foto: FSS

Razlog je "ugrožavanje i povreda integriteta" Prve lige Srbije u utakmici protiv Železničara u Pančevu.

Pančevci su prošli bez kazne, za meč u kom je bilo 1:0 za Železničar u kontroverzan penal.

Šef stručnog štaba Vladimir Stanisavljević kaže da nema činjeničnog stanja, niti bilo kakvog dokaza da je pomenuta utakmica bila nameštena.

"Ovde je najveći problem što činjenično stanje nije izvedeno, ovo je totalno nezakoniko, nisu izvedeni nikakvi dokazi. Kad se desi ovako nešto mora da se sasluša sudija sa utakmice, ali i igrači. Trenerska komisija i sudijska strukovna ogranizacija pregledale su utakmicu i nisu našle nista sumnjivo", rekao je šef stručnog štaba FK Borac 1926 Vladimir Stanisavljević.

Stanisavljević kaže da kada se nameštaju utakmice, to je stvar za tužilaštvo. Mora da se pokrene istraga, da se uzmu izjave, jer je to krivično delo, a istraga, prema njegovim rečima, u ovom slučaju nije sprovedena.

"Ako smo krivi, mi idemo u zatvor, ako nismo krivi, ići će u zatvor oni koji su nalogodavci ovoga", rekao je Stanisavljević.

Ističe da je ovo školski primer kad nekog hoćete da izbacite iz lige, a Borac najverovatnije takmičenje neće nastaviti.

"Sigurno ćemo se obratiti Strazburu ili Sportskom sudu u Lozani. Takmičenje verovatno nećemo nastaviti ili ćemo nastaviti na način na koji mi to hoćemo. Savez je pokazao da nas ne poštuje, a mi ćemo sada pokazati koliko mi poštujemo njih", izjavio je Vladimir Stanisavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu