Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.04.2021.

19:30

"Imao sam završen posao sa Zvezdom, ali nisam došao zbog Mamića"

Žorž Samir, Brazilac sa hrvatskim pasošem, bio je gost podkasta "Inkubator".

Izvor:

Autor:

Foto: Profimedia

Samir je od 2007. do 2014. godine nastupao za Dinamo iz Zagreba.

Igrao je i za reprezentaciju Hrvatske, za koju je zabeležio 7 nastupa.

Poslednji angažman imao je u Lokomotivi iz Zagreba, koju je napustio u januaru.

Samir je 2018. godine bio velika želja Crvene zvezde, kada je Zvezdan Terzić želeo da ga dovede iz Kine.

Delovalo je da će Samir doći u Zvezdu, pregovarao je sa Terzićem u Beogradu, ali na kraju nije došao u redove crveno-belih i to zbog Zdravka Mamića. Samir je to otkrio u podkastu.

"Imao sam ponudu Crvene zvezde. To je bilo kada je trebalo treći put da se vratim u Dinamo. Dogovorili smo se sa Zdravkom, i čekao sam dve tri nedelje, ali nisam potpisao ugovor. Onda sam otišao u Beograd. Došao sam kod Zvezdana Terzića, sve smo se dogovorili za dva sata. Međutim, na kraju sam mu rekao da imam usmeni dogovor sa Zdravkom i da želim da se vratim u Zagreb i još malo popričam sa Mamićem. Da mu kažem da neću igrati za Dinamo, već za Crvenu zvezdu", kaže Samir i nastavlja:

"Terzić mi je na to rekao: „Ako izađeš iz ove kancelarije bez potpisanog ugovora nećeš igrati za Zvezdu“. Nisam mu verovao, rekao sam da dolazim sutra da potpišem ugovor i da istovremeno donesem stvari. Imao sam taj ugovor ispred sebe, samo da ga potpišem. Nisam hteo tog dana da ga potpišem, jer sam dao reč Zdravku. Onda sam otišao do Zagreba i ne znam šta se dogodilo. Zdravko je otišao u Međugorje i nisam imao s kim da pričam u Dinamu. U međuvremenu su Delije čule za to, i nisu me hteli. Moj problem je bio što sam igrao za reprezentaciju, Ibanjez nije bio takav slučaj. Oni me nisu hteli".

Na kraju, ostao je bez kluba.

"Na kraju sam ostao bez kluba. Nisam igrao ni za Zvezdu ni za Dinamo. Šteta... Mislim da bih igrao odlično u Zvezdi, i da bih imao podršku. Lučo mi je nahvalio klub. Rekao sve najbolje o navijačima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve