Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.04.2021.

08:51

Srušio prvaka Evrope, ali je takođe bitan "Poker"

Nejmar da Silva žunior, zvezda Pari Sen Žermena, atipičan je fudbaler.

Izvor: MS

Autor: MS

Srušio prvaka Evrope, ali je takođe bitan
EPA/SEBASTIAO MOREIRA

U vreme strogog profesionalizma Nejmar iskače iz šablona, možda zato što mu se i može s obzirom na to kakav je fudbalski majstor.

Samo dva dana nakon što su Parižani servirali osvetu prvaku Evrope za plasman u polufinale Lige šampiona, Nejmar je govorio o jako popularnoj kartaškoj igri "Poker".

Nejmar vidi sebe kao profesionalnog igrača "Pokera" kada završi fudbalsku karijeru.

"Tačno je da ću posle fudbala biti 'Poker' igrač. To je jedna od stvari koju volim najviše. Osećam se jako komforno kada igram i kada završim sa fudbalom biću slboodan da učestvujem na turnirima i putujem. Uvek sam to želeo, ali nisam mogao zbog moje karijere", otkrio je Nejmar.

Uporedio je fudbal i "Poker".

"Kada završim sa fudbalom to će biti jedna od prvih stvari koju ću da uradim. 'Poker' je kao fudbal, moraš da čitaš rivala, utakmicu i da znaš kada da napadneš", podvukao je Brazilac.

Nejmarova ljubav prema toj igri datira iz 2014. godine, još tokom Svetskog prvenstva baš u njegovom Brazilu, kada se "zarazio" i snimao toliko reklama.

Prema sopstvenom priznanju često ga je igrao sa Đerarom Pikeom u doba dok je bio u Barseloni, a sada to čini sa Kejlorom Navasom i Leandrom Paredesom.

I to mu je sada tema kada je izbacio Bajern u meču u kome je tri puta pogađao okvir gola i pored poraza u Parizu (1:0) proglašen za igrača utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve