Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.04.2021.

22:36

Kasno buđenje Porta, Čelsi izvadio vizu za polufinale VIDEO

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u polufinale Lige šampiona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kasno buđenje Porta, Čelsi izvadio vizu za polufinale VIDEO
Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

"Plavci" su kao uslovno rečeno domaćini u Sevilji, na stadionu "Ramon Sančes Pishuan"poraženi, Porto je slavio sa 1:0 (0:0).

Kako su u prvom meču Englezi slavili sa 2:0, to im je bilo dovoljno za prolaz među četiri najbolje ekipe u elitnom takmičenju.

I pre ovog duela bilo je jasno da tim iz Londona ima lepu prednost i da će Portu trebati mnogo toga da nadoknadi minus.

Menadžer ekipe sa "Stamford bridža", Tomas Tuhel, dobro je postavio linije tima u formaciji 3-4-3 i na kraju, ostvario je cilj.

Prvo poluvreme je proteklo praktično bez previše uzbuđenja.

Porto je imao veći posed lopte, više udaraca na gol i blagu inicijativu, ali su Englezi dobro zatvorili sve prilaze golu.

Jedinu ozbiljniji priliku imao je Korona u 33. minutu kada je sa svega pet metara šutirao visoko preko prečke gola Čelsija.

Marko Grujić, bivši igrač Crvene zvezde i Liverpula, pokušao je šutem sa distance u nadoknadi prvog dela, ali bez uspeha, a zamenjen je u 63. minutu.

U nastavku, prve prilike imao je Čelsi, tačnije Kristijan Pulišić u 68. i Mejson Maunt u 70. minutu.

Prvi je za malo bio neprecizan, a drugom je Manafa izblokirao udarac.

Pokušao je trener Porta izmenama u poslednjih 15 minuta da "prodrma" ekipu.

Kristijan Pulišić je u drugom minutu nadoknade imao šansu, ali je nije iskoristio, da bi dva minuta kasnije gosti postigli gol za pobedu.

Mehdi Taremi je uspeo da zatrese mrežu "plavaca", loptu je zahvatio prelepo "makazicama", ali nije bilo vremena da Portugalci izbore makar produžetke jer je sudija ubrzo odsvirao kraj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve