Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.04.2021.

21:08

Kin pobesneo: Ako je ono faul, možemo svi da idemo kući VIDEO

Roj Kin, nekadašnji kapiten Mančester junajteda, bio je šokiran odlukom sudije Krisa Kavanaga da poništi gol Edinsona Kavanija na meču sa Totenhemom.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kin pobesneo: Ako je ono faul, možemo svi da idemo kući VIDEO
Foto: Profimedia

I pored toga, Junajted je u Londonu slavio sa 3:1 i tako praktično osigurao plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Kavanag nije poništio gol Kavanija zbog ofsajda već zbog navodnog prekršaja Skota Mektominija, koji je rukom po licu zakačio Sona.

VAR snimak je bio konsultovan i Kavanag je rešio da poništi gol Junajteda, posle čega je Son postigao gol za "pevce" i 1:0.

Kin je posle meča bio vidno iznerviran odlukom sudija.

"Zapanjen sam, stvarno. Ako je ovo faul, onda svi zajedno možemo da se pokupimo i idemo kućama. Ovo je bizarno. Za igrača kao što je Son, da se onako sruši, to je sramno. To ne može da bude faul. Markusb Rašford je to uradio dva minuta ranije, svi su stražili od sudije da svira. Sudije su pod pritiskom, sumnjaju u svaku odluku, ali ovo je očigledna greška", smatra Kin.

Podržao ga je i bivši defanzivac Mančester sitija, Mika Ričards.

"Stvarno sramna odluka, ovo više nije fudbal. Mi se šalimo i smejemo, ali ovo kvari našu igru, ne mogu više da je prepoznam. Ovo je odluka koja je smešna i narušava ugled fudbala. Znam da ga je zbunilo što su mu rekli da ide sam da pogleda, ni igrači mu nisu pomogli, okružili su ga, što je neprihvatljivo", kaže Ričards.

Iako je sudijski panel rekao da je sudija bio u pravu jer je Skot Mektomini "bio neoprezan", Džejmi Rednap se nije složio sa tim.

"Šta igrač treba da radi, da ide uvek spuštenih ruku? Vaše ruke su uvek raširene, pokušavate da ih koristite da bi ste ostali u ravnoteži. Son je pokušao da ga zgrabi, on ga je samo odgurnuo, to nije faul, smešna je odluka", rekao je Rednap.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve