Ovako će izgledati novi Maksimir – od 60.000.000 € FOTO

Fudbalski klub Dinamo Zagreb objavio je načelni izgled novog stadiona koji bi trebalo da bude završen za tri godine.

SSIzvor: B92
Podeli

Čelsi je doživeo potop u prošlom kolu kod kuće protiv VBA (2:5) što mu nije donelo ništa dobro u borbi za Ligu šampiona. Zato danas (18.30) na gostovanju bezbednom Kristal Palasu mora da zapne i juriša na tri boda, a kvota na dvojku je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kristal Palas - Čelsi.

Virtuelni izgled novog Maksimira napravio je zagrebački arhitekta Oto Barič.

Stadion će koštati 60.000.000 evra i trebalo bi da bude završen za tri godine.

Dinamo se ovim slikama pohvalio na društvenim mrežama.

"U trenucima kada naši igrači pišu nova večna poglavlja slavnog Dinama, po prvi put predstavljamo ideju i viziju kako mislimo da bi trebalo da izgleda naš dom! Na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA, vizuelni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekta Oto Barić, sa svojim partnerima iz specijalizirane firme Polymachine koji su ideju i viziju pretočili u ove fotografije.

Novi Dinamov stadion uključuje:

– 34 000 natkrivenih sedišta
– 3000 VIP mesta
– vrhunski hospitality
– medijski centar
– osiguran smeštaj za gledaoce s invaliditetom

i još mnogo toga. Dinamov dom kakav Dinamo zaslužuje investicija je vredna oko 60 miliona ecra, a može da se realizuje u roku 3 godine. Želimo da učestvujemo u izgradnji novog stadiona zajedno sa strateškim partnerom u projektu – Gradom Zagrebom. Pozivamo sve navijačice i navijače Dinama da podrže našu težnju za pokretanjem aktivnosti koja će kroz arhitektonski tender, odabir idejnog rešenja i izradu projekta, omogućavanje prihvatljivog modela finansiranja i na kraju izgradnju modernog Dinamovog doma, zasigurno podići klub na viši nivo i učiniti ga još boljim, na ponos hrvatskog nogometa! Zagreb, Dinamo i svi njegovi navijači to su zaslužili", objavio je Dinamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu