Nova vest
Fudbal

Petak, 09.04.2021.

17:25

Kuman: Nadam se da će Mesi odlučiti u El Klasiku

Fudbaleri Reala i Barselone u subotu 10. aprila od 21 čas igraju u 182. ligaškom "El Klasiku".

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kuman: Nadam se da će Mesi odlučiti u El Klasiku
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Odavno trka za titulu prvaka nije bila ovako interesantna, tri vodeća tima su u rasponu od svega tri boda, tako da nas očekuje žestok finiš.

Ovaj duel Reala i Barselone mogao bi da ima ogroman značaj na konačan plasman, a do kraja prvenstvene trke ostalo je još devet utakmica.

Barselona dolazi u Madrid neporažena u 19 mečeva, dok u 13 od poslednjih 14 ima pobede.

Ono što mnoge zanima je kako će odigrati Lionel Mesi koji u poslednjih šest okršaja sa Madriđanima u La Ligi nije uspeo da postigne gol.

"Nadam se da će Mesi biti čovek odluke za nas. Potreban nam je najbolji Mesi, ali iznad svega, pitrebna nam je najbolja Barsa. Naravno da želimo da Leo ima dobru utakmicu, da je efikasan", kaže trene Barselone Ronald Kuman.

Dobra vest za Barselonu je povratak u tim iskusnog Đerara Pikea kao i Serđija Roberta.

Vezista Barselone nije igrao od februara i Kuman kaže da će on i Pike biti od velikog značaja.

"Oni su za nas veoma važni igrači, imaju ličnost i kvalitet. Možda im nedostaje sada malo ritma, ali fizički su dobro, uzbuđeni su što mogu da pomognu ekipi. Važno je što imam na raspolaganju skoro sve igrače. Svi oni moraju da budu u fizičkoj i mentalnoj kondiciji da bi imali šansu da igraju. Na meni je da izaberem najboljih 11 za početak meča", dodao je Holanđanin, koji ne može da računa jedino na Felipea Kutinja i Ansua Fatija.

On insistira da rezultat meče neće odrediti to ko će biti prvak.

"Rezultat u principu nije odlučujući, jer ima još mnogo utakmica, a svaka će biti jednako teška. Ipak, istina je da onaj koji pobedi će imati jači moral u nastavku. El Klasiko se razlikuje od svih utakmica, uvek je prisutno mnogo emocija. Imamo sjajnu sezonu, dosta osvojenih bodova koji nam omogućavaju da se borimo za titulu, ali Real je Real i moramo da ih poštujemo. Napredovali smo u odnosu na poslednji El Klasiko, mada smo i tada igrali dobro. Bili smo bolji u prvom poluvremenu, ali smo izgubili u drugom uz pomoć VAR", zaključio je Kuman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve