Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.04.2021.

16:30

Trener se od navijača branio pištoljem

Policija u Zambiji istražuje incident u kome je fudbalski trener na kraju utakmice ispalio osam hitaca u vazduh.

Izvor: MT

Autor: MT

Trener se od navijača branio pištoljem
Foto: Profimedia

On je želeo da se odbrani od navijača nakon što je njegov tim izgubio.

AP prenosi da je Esu Čalo Zulu, trener fudbalskog kluba "Zesko Čipata" ispalio tri hica na terenu na kraju meča, a zatim još pet kod vozila svog tima, parkiranog u blizini igrališta.

Incident se dogodio nakon što je njegov trećeligaš u subotu izgubio od lokalnog rivala "Prizn Lepards Čipata" u istočnoj provinciji Zambije sa 1:0.

AP prenosi da je policija saopštila da je Zulu priznao da je pucao, ali da je naveo da je to bilo u samoodbrani, pošto je morao da ispali hice u vazduh kako bi rasterao pristalice tima koje ga ne podržavaju i koji su ga okružili nakon utakmice, a zatim pretile da će kamenovati vozilo svog tima.

Zambijski fudbalski savez poručio je da čeka zvanični izveštaj o incidentu od delegata lige na utakmici pre nego što preduzme bilo kakvu akciju, a policija, koja je zaplenila pištolj, navela je da je on pribavljen legalno i da trener ima dozvolu za njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve