Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.04.2021.

18:46

Godišnjica smrti Radomira Antića

Navršena je godina od smrti srpskog fudbalskog stručnjaka Radomira Antića, koji je preminuo 6. aprila 2020. godine u Madridu u 72. godini posle kraće bolesti.

Izvor: SN

Autor: SN

Godišnjica smrti Radomira Antića
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Antić je bio trener Saragose, Ovijeda, Reala, Atletika i Barselone i selektor Srbije, koju je odveo na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku, a trenirao je i klubove u Kini.

Kao fudbaler karijeru je započeo 1967. godine u Užicu, u ekipi Slobode.

Godinu dana kasnije preselio se u Beograd, da bi obukao dres Partizana, kluba koji mu je ostao u srcu do poslednjeg dana.

Karijeru je gradio i u inostranstvu, prvo u Fenerbahčeru, pa u Saragosi, da bi je 1984. završio u Lutonu.

Između igračke i trenerske karijere prošla je nepuna godina, seo je kao pomoćni trener na klupu voljenog beogradskog kluba - Partizana 1985. godine.

Kao igrač Antić je 1976. sa Partizanom osvojio titulu prvaka Jugoslavije, a sa crno-belima je kao trener dva puta uzastopno osvajao prvenstvo Jugoslavije (1986. i 1987), dok je sa madridskim Atletikom 1996. osvojio „duplu krunu“ što niko pre njega na „Vinsente Kalderonu“ nije uspeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve