Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.04.2021.

11:37

"Apsurdno – drugoplasirani tim ima 17 pobeda zaredom i ne smanji bodovni zaostatak"

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Ivan Vukomanović kaže da je Superliga Srbije apsurdna.

Izvor: MT

Autor: MT

Profimedia/PHOTO NICOLAS LAMBERT

Derbi je na programu u sredu od 18.00, a Vukomanović slikovito opisuje format najvišeg po rangu takmičenja.

"To je jedan fudbalski apsurd. Ne postoji zemlja na svetu, bilo koji šampionat, gde drugoplasiran tim pobedi 17 utakmica zaredom i ne smanji bodovni zaostatak u odnosu na prvog. To stanje nije normalno i nije dobro čak ni za onog ko je prvi", rekao je Vukomanović za "Danas".

Vukomanović kaže da ovakva Superliga nije dobra ni za Crvenu zvezdu ni za Partizan.

"Čak je kontraproduktivna, jer ne može da joj posluži ni za pripreme za evropski meč. Ova liga je veoma loša proba zadovoljavanja svih mogućih prijatelja i drugara koji su hteli da se takmiče u njoj. Vi ste time razvodnjili kvalitet, zna se da je pregršt utakmica namešteno, ne postoji kvalitetna infrastruktura, suđenje je loše… Ova Superliga bi najviše smela da ima 10, maksimalno 12 klubova, nikako više. Nema dileme da ona kao prvo nema kvalitet, a kao drugo ne doprinosi ni podizanju kvaliteta igrača. U ovakvoj ligi Zvezda i Partizan uopšte nemaju takmičarski ritam već su skoro sve utakmice, osim derbija, na nivou prijateljskh ili na nivou treninga."

Vukomanović je kazao i da je proizvodnja igrača veliki problem.

"Mi kažemo nemamo beka, a je l znate zašto? Zato što ga nismo napravili. Pravo je pitanje kako nijedan domaći klub nije deset godina sposoban da napravi beka koji može da igra na nivou reprezentacije. A Srbija i dalje po starim principima iz prošlog veka čeka da joj se rodi desni bek u nacionalnom timu kao što joj se rodio Piksi. Majstore, neće se roditi, treba da ga napraviš. Nemanja Vidić se nije samo rodio. NJega je napravio Slavoljub Muslin u Crvenoj zvezdi i svi treneri koji su ga vodili kroz mlađe kategorije", istakao je on.

Vukomanović je član Zvezde bio u dva navrata 1999/00. i 2001. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve