Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.04.2021.

10:35

Arteta: Šokiran sam

Mikel Arteta, menadžer Arsenala, kaže da je šokiran lakoćom kojom je njegov tim položio oružje u derbiju sa Lioverpulom (0:3).

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Arteta: Šokiran sam
Foto: EPA-EFE/Adam Davy

Šampion Engleske je tako odneo sva tri boda sa "Emirejtsa" i popravio svoje izglede u borbi za poziciju koja vodi u novi ciklus Lige šampiona.

Dva gola Dioga Žote i jedan Mohameda Salaha doneli su slavlje "crvenima", a Arteti su ostale velike brige, pošto je njegov tim tek na devetoj poziciji u Premijer ligi.

"U potpunosti smo zaslužili da izgubimo meč. Bili su bolji u svim aspektima i zaslužili su da pobede s tom razlikom, ili čak i većom. Prihvatam odgovornost za to kako smo igrali. To je bila moja greška. Moram da pripremim tim da igra na sdrugi način, u tome je stvar. Trenutno sam u stanju šoka", rekao je španski stručnjak po završetku susreta.

Artetin procenat pobeda u prvih 50 mečeva u ligi je svega 42 odsto, dok je njegov prethodnih na klupi "tobdžija", sunarodnik Unai Emeri imao 49 odsto trijumfa na 51 utakmici.

Šta je uzrok poraza od Liverpula, verovatno će se još analizirati, ali Arteta ima određene ideje.

"Mnogo lopti smo izgubili, nismo mogli da vežemo tri dodavanja. Bilo je mnogo jednostavnih stvari koje nismo radili kako treba. Osnove nisu bile na nivou. Želim da se izvinim navijačima, ovo nije ono što želimo, moramo da igramo daleko bolje", zaključio je Arteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve