Nova vest
Fudbal

Petak, 02.04.2021.

16:50

Mihajlović napao Mančinija zbog "najboljeg italijanskog veziste"

Fudbaleri Bolonje u subotu 3. aprila od 20.45 u meču 29. kola Serije A dočekuju tim Intera.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mihajlović napao Mančinija zbog
Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Ekipa iz Milana je na čelu tabele sa 65 bodova, dok je Bolonja 11. sa 34 boda.

Trener Bolonje Siniša Mihajlović imao je uoči meča zamerke na račun selektora Italije Roberta Mančinija, pre svega zbog igrača tima koji vodi, Roberta Sorijana.

Mančini je pozvao Sorijana u reprezentaciju, ali je on sva tri susreta "azura" u kvalifikacijama presedeo na tribinama. Mihajloviću je to zasmetalo.

"Da je selektor pažljivo pratio mečeve Bolonje ne bi ga pozvao da tri meča bude na tribinama, to nisam očekivao. Sorijano je dokazao da je ove sezone najbolji italijanski vezista, po golovima, asistencijama, po tome kako je igrao za Bolonju. Video sam neke koji su odigrali dva meča do sada, i dobili su minutažu, a on nije igrao ni minuta. Bilo bi bolje da je ostao sa nama da trenira", kaže Mihajlović.

On je nastavio sa kritikama na račun selektora Italije, kod koga je kao pomoćnik u Interu počeo trenersku karijeru, a zajedno su bili saigrači u Laciju.

"Da li bi Sorijano igrao da je igrač nekog drugog tima? Ne znam, pričam kao trener Bolonje u prijatelj Mančinija, ali to mi se nije dopalo. Nije u redu. Nije da Sorijano treba da igra zato što ja to kažem, već zato što zaslužuje".

Takođe je rekao da bi on na mestu Sorijana loše reagovao.

"Dajte mu bar satisfakciju da zaigra, a ne da tri puta bude na tribinama, dao je devet golova, ima nekoliko asistencija. Barem 10-15 minuta da nešto pokaže. Ako neko zasluži, oda je sa pravom u timu. On ima 30 godina, nije klinac, mogao je makar jednom da bude na klupi. Da sam bio na mestu Sorijana, otišao bih odatle, vratio se kući, uz sav respekt prema Mančiniju i Italiji. Smeta meni, mogu misliti kako je sada njemu", zaključio je trener Bolonje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve