Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.03.2021.

12:35

Pižon: Vraća se vera u tim, Piksi dugoročno rešenje

Vladimir Petrović Pižon, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije veruje da je Dragan Stojković Piksi pravo rešenje za reprezentaciju Srbije.

Izvor: SN

Autor: SN

Pižon: Vraća se vera u tim, Piksi dugoročno rešenje
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Petrović je u razgovoru za RTS, rekao da se polako vraća vera u tim, koja je davno izgubljena.

"Bio bih neskroman da ne kažem, vraća se vera u svakom slučaju, ali ne treba ih hvaliti previše jer vidite da je svaka utakmica interesantna prva 3:2, druga 2:2. Sledi utakmica protiv ne velikog imena, ali mnogo nezgodnog protivnika", počeo je Pižon razgovor za RTS.

Nakon dva velika ispita, sada ide možda i najteži – gostovanje kod Azerbejdžana u Bakuu.

"Mogu reći da je danas za mene najteža utakmica. Kada igraš protiv Portugalije, znaš s kim i protiv koga igraš. Danas je najteži meč, nije veliko ime, a mora se pobediti."

Istakao je da novi selektor nije imao dovoljno vremena da upozna tim, pošto je promovisan nekoliko sedmica pre okupljanja, kao i da su važne utakmice na startu kvalifikacija došle u ne baš dobrom trenutku.

"Uvek je za drugo poluvreme ostavljao ono pravo, ako ne bude dobro u prvom. Da se nadoknadi ono što je izgubljeno u prvom delu igre. Odlično je to uhvatio, ali mislim da nije imao vremena ni da upozna sve igrače. Ove utakmice će mu doći dobro jer će moći da sagleda sve igrače i odmah da napravi prvu postavu."

Mnogo se govori o selektoru Stojkoviću i koliko bi on mogao da bude kohezivni faktor za igrače.

"Velika je uloga trenera. Gledajući (Žozea) Morinja, za kojeg mislim da nije neki veliki trener na terenu, veći je orator i mislim da je tim svojim oratorstvom napravio fenomenalne rezultate. Piksi je veliki trener, bio je dobar igrač i ima sposobnost dobrog oratorstva, tako da verujem da može da napravi dobre rezultate. Vidite i sami da se nema vremena, on je imao tri dana da spremi reprezentaciju, nije mogao ni ljudski trening da napravi", rekao je Pižon, a onda podvukao da bi na Piksija trebalo gledati kao na dugoročno rešenje.

"Mislim da za Stojkovića nijednog trenutka nije bilo pitanje da li će biti selektor ili ne – svi su bili za njega, što mu olakšava budući rad. Mislim da, i u slučaju da ne bude dobar rezultat i ne plasiramo se na Svetsko prvenstvo, Piksi bi trebalo da ostane selektor. Bilo ko posle da dođe i ima ovako malo vremena, biće mu teško – svakom selektoru treba vremena da se navikne, normalno da radi i upozna sve igrače."

Što se samih reprezentativaca tiče, Petrović najviše nade polaže u Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića, koji je postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije, ali veruje da ima još onih koji mogu da zablistaju.

"Svi su oni dobri igrači, igraju u najboljim evropskim klubovima. Bilo bi ružno da odvajam neke. Imamo šanse. Verujem da će (Luka) Jović, koji nije odigrao jednu utakmicu ljudski za reprezentaciju, kada bude popravio formu i uhvatio kontinuitet igranja utakmica, biti isti kao Mitrović i dobar strelac za nas. Vidite i sami da nam fale strelci", zaključio je Pižon u razgovoru za RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve