Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.03.2021.

12:15

Levandovski propušta meč sa Engleskom

Golgeter Poljske Robert Levandovski propustiće kvalifikacioni meč I grupe protiv Engleske na Vembliju.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Levandovski propušta meč sa Engleskom
Foto: Profimedia

Napadač Bajerna je postigao dva gola u pobedi Poljaka nad Andorom u nedelju uveče, ali se po završetku meča požalio na povredu kolena.

Prve procene kažu da će Levandovski van terena biti barem desetak dana. Igrač je odmah napustiio bazu reprezentacija i vratio se u klub gde će nastaviti proces rehabilitacije.

Levandovski je na meču sa Andorom zamenjen u 63. minutu.

Sjajni napadač i najbolji igrač za proteklu godinu je poslat na skener, a snimci su pokazali da je došlo do oštećenja ligamenta desnog kolena.

"Robert Levandovski zbog povrede neće igrati u sredu 31. marta protiv Engleske u meču kvalifikacija. Klinički pregledi su pokazale oštećenje kolateralnog ligamenta desnog kolena. Kako je do narednog meča ostalo malo vremena, to isključuje mogućnost da naš kapiten nastupi na tom meču. To bi nosilo previše rizika od daljeg pogoršanja povrede. Odluka je prava imajući u vidu i predstojeći Evro 2020. Ovaj tip povrede zahteva tretman od pet do deset dana. Otuda će se Robert Levandovski vratiti u svoj klub gde će nastaviti rehabilitaciju", stoji u saopštenju FS Poljske.

Posle dva kola u ovoj grupi Engleska je prva sa šest, a Poljska je na drugom mestu sa četiri boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve