Nova vest
Fudbal

Petak, 26.03.2021.

17:45

Santoš o ofanzivnoj Srbiji: Očekujem opasan meč

Selektor aktuelnog šampiona Evrope, selekcije Portugalije, Fernando Santoš govorio je o kvalitetima Srbije.

Izvor: SS

Autor: SS

Santoš o ofanzivnoj Srbiji: Očekujem opasan meč
EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Portugalci će u subotu od 20:45h biti u Beogradu gosti reprezentacije Srbije u 2. kolu grupe A kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Na konferenciji za medije je Santoš bio upitan da li poznaje Dragana Stojkovića Piksija i stilom igre koji "orlovi" pokušavaju da promene sa njim na čelu.

"To je moja obaveza, da pratim i analiziram, utakmice, da ih pripremam, da uočim stil igre protivnika, kako igraju, šta rade. Naravno, Piksija znam kao igrača, bio je u Marseju, kao igrač je pokazao izuzetan kvalitet. Što se tiče igre Srbije protiv Irske, primetio sam da je novi selektor promenio igru. Naš prošli meč Srbija je igrača sa četvoricom u liniji pozadi, sad je igrala sa petoricom. Imam veliko poštovanje prema Srbiji, ali ne i strah. Imamo veliku volju i vrlo smo motovisan za meč", poručio je Santoš.

Ranije tokom dana Stojković je najavio da će napasti Portugalce.

"Ne radi se ovde mom samopoudzanju, već o timskom. Kada pričamo o Srbiji, reč je o rivalu kojeg izuzetno cenimo, ali ćemo reagovati na svaki protivnapad. Ovde smo došli da pobedimo".

Da li Portugaliji odgovara bod?

"Kao što sam već rekao, analiziorao sam već kvalitete Milinković-Savića, Tadića i ostalih. Što se nas tiče, igraćemo dobro, branićemo se i napadti, gledati da imamo posed lopte, da imamo situacije da damo gol. Očekujemo opasan okršaj sutra", odgovorio je Santoš i podvukao:

"Verujem svojim igračima, ali ovde nije reč o imperativu, ovde je reč o želji", zaključio je selektor Portugalije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve