Nova vest
Fudbal

Petak, 26.03.2021.

14:37

"Gol Portugalu, pobeda i rekord – idealno" VIDEO

Centarfor Srbije Aleksandar Mitrović govorio je o predstojećem meču sa Portugalom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Izvor: MS

Autor: MS

Sa velikom dozom samopouzdanja, posle dva gola Irskoj (3:2) na startu kvalifikacija, Mitrović je izrazio veliki respekt prvaku Evrope, ali podsetio da i "Orlovi" imaju kvalitet.

Fudbaler Fulama je uveren da Srbija može egal da odigra sa Portugalcima, što se videlo u prethodnim mečevima, kako je naglasio.

"Četiri puta smo igrali sa Portuglom, svaki put smo im bili nezgodni. Kako nama, tako i njima će biti teško. Veliki izazov za sve nas. Ne treba trošiti reči, Portugal je prvak Evrope, ali fokus treba da bude na nama. nadam se pozitivnom rezultatu, da pobedimo i nastavimo niz", počeo je Mitrović.

Dva gola su mu popravila raspoloženje.

"Nije prekretnica u karijeri, već injekcija samopouzdanja. Za napadača je bitno da postiže golove, bilo je problematike što nisam igrao u klubu. Na meni je da radim, treniram jako i nateram selektora i trenera da me stave u postavu. Uvek gledam da uradim sve što je do mene da budem 100 odsto spreman kada".

Mitrović želi da nastavi sa pogocima u narednom periodu. Veruje da bi zajedno u tandemu sa Dušanom Vlahovićem bio jako produktivan, kao što je to bio slučaj sa Ircima.

"Nadam se da ću davati golove u narednim utakmicama. Vlahović je mlad, a već igra na vrhunskom nivou, daje golove, radi puno za ekipu, jak je, zna i da asistira... Ima sve da bude jedan od najbolji napadača u Seriji A, uz Lukakua je najbolji, a možda i u Evropi. Uživanje je igrati sa njim, isto kao i sa Tadićem, Jovićem i ostalima".

Mitrović je izjednačio rekord po broju golova za reprezentaciju i sada je na vrhu sa Stjepanom Bobekom (38). Ima priliku već protiv Portugala da "podeblja" saldo.

"To bi bilo lepo, idealno, perfektno. Mnogo puta sam rekao, srušiću rekord, da li sada, za koji mesec, znam da ću ga postaviti. Cilj mi je da postavim rekord koji nikad niko neće stići. Najbitnije je da odigramo dobro, pobedimo ako možemo, a ostalo bi bilo idealno, još ako bismo ostvarili 'klin šit'", samouveren je Mitrogol.

Prethodni susret u Beogradu Portugal je rešio u svoju korist – 4:2.

"Na toj utakmici su odlučile greške, naivno primljeni golovi, sami sebi smo ih davali. Videli smo da možemo sa njima, imali nekoliko šansi. Znamo kako igraju, šta nas čeka i ne mogu da nas iznenade. Sada je drugačija utakmica. Igramo sa jako velikim samopouzdanjem, tu smo. Probaćemo da pobedimo", završio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve