Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.03.2021.

13:30

Da li je vreme za Vidića – ko će biti novi predsednik FSS?

Era Slaviše Kokeze je definitivno završena, pa se pokreće pitanje ko će da ga nasledi.

Izvor: B92

Autor:B92

Da li je vreme za Vidića – ko će biti novi predsednik FSS?
Foto: FSS

Reprezentacija Srbije u sredu počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo pod vođstvom novog selektora Dragan Stojkovića Piksija.

Već nekoliko nedelja očekivala se promena u vrhu FSS, nakon što je Kokeza priveden na informativni razgovor u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala, a prethodnih meseci pojedini bivši reprezentativci su i pozvali na smenu Kokeze.

Pročitajte još Kokeza podneo ostavku!

Vezista Mančester junajteda Nemanja Matić je izjavio da bi jedino dobro rešenje za srpski fudbal bio bivši kapiten reprezentacije Nemanja Vidić.

Upravo je lično Vidić pokrenuo lavinu kritika na račun Kokeze i FSS nakon kraha u kvalifikacijama za EURO 2020.

"Ovaj sistem je destruktivan i kratkoročan. Troši fudbalske radnike, pravi fudbalere i trenere za kratku upotrebu, postavlja ljude na funkcije sa sumnjivim namerama. Ceo sistem radi u interesu menadžera i funkcionera, a ne u interesu fudbala. Dok se to ne promeni – nema napretka!"
, poručio je Vidić u novembru.

Pre ove lavine koju su nastavili svojim izjavama Matić i Luka Milivojević spekulisalo se da bi novi predsednik FSS mogao da postane generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić, koji je bio na toj funkciji od januara 2005. do maja 2006.

Kokeza je dugogodišnjeg predsednika FSS Tomislava Karadžića koji je često bio na udaru kritika, posebno iz redova Crvene zvezde, u čijoj je član Skupštine upravo bio Kokeza pre dolaska u Savez.

Tokom njegovog mandata fudbaleri Srbije uspeli su da izbore plasman na Mundijal u Rusiji 2018. godine, ali se opet nisu plasirali na Evropsko prvenstvo, a mlade selekcije su retko uspevale da se domognu kontinentalnih šampionata.

U svakom slučaju, u FSS sigurno neće žuriti sa naslednikom, pa novog predsednika nije realno očekivati pre leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve