Nova vest
Fudbal

Subota, 20.03.2021.

14:00

Partizan lako sa "fenjerašem" – 18. pobeda zaredom VIDEO

Fudbaleri Partizana savladali su na gostovanju Bačku sa 4:0 u meču 28. kola Superlige Srbije.

Izvor: MT

Autor: MT

Partizan lako sa
Srdjan StevanovicStarsportphoto

Crno-beli su lako stigli do trijumfa protiv poslednjeplasirane ekipe prvenstva i tako ostvarili 18. pobedu zaredom u svim takmičenjima.

Bačka se dobro držala sve do finiša prvog poluvremena. Sve je bilo jasno sredinom drugog dela, kada su gosti za tri minuta postigli još dva gola i osigurali tri nova tri boda.

Partizan je od početka utakmice imala više od igre, dok su domaći u nekoliko navrata ozbiljno i nenadano uspevali da priprete.

Tako je Parađina na startu šutirao, ali je njegov udarac bio izblokiran.

Nakon toga jedini koji je ulazio u šanse bio je Filip Holender, prvotimac Partizana.

Najbliži pogotku je bio u 10. minutu, kada je nakon kombinacije Markovića i Obradovića šutirao i pogodio stativu sa unutrašnje strane.

Koji minut kasnije proigrao ga je Marković, ali je Holenderu u situaciji „1 na 1“ udarac odbranio i ugao skratio kapiten domaćih Milojević.

Nakon mirnog perioda, Natho je oprobao svoj udarac, da bi potom Holender propustio još jednu šansu, nakon kornera.

Bačka je bila blizu da šokira Partizan u finišu prvog poluvreme. Međutim, udarac Žakule iz okreta sa dvadesetak metara zaustavio je Popović.

Delovalo je da neće biti golova u prvom poluvremenu. Da tako ne bude pobrinuo se Igor Vujačić, koji je iskoristio dobar centaršut Asana, glavom postigao pogodak i nastavio golgetersku seriju, nekarakterističnu za jednog štopera.

Holender je zbog jednog udarca i povrede ostao u svlačionici, a njegova zamena Bajbek je odmah u nastavku imao šansu. Međutim, šutirao je pored gola.

Partizan je pritiskao, tražio dupliranje vođstva i do toga došao u 59. minutu. Lepo je tekla akcija Partizana po levoj strani. Marković do Jojića, ovaj do Asana, koji se sjajno snašao i, nakon asistencije, upisao i pogodak.

Vrlo brzo je Partizan stigao do novog gola, već u 62. minutu, kada je odbitak, posle udarca Bajbeka, u gol pretvorio Marković.

Do kraja susreta do pogotka je mogao da stigne još Bajbek, međutim, nije uspeo. Ono što njemu nije pošlo za rukom, jeste mladom Nemanji Joviću u 88. minutu, nakon asistencije Markovića.

Nakon reprezentativne pauze, Bačka će gostovati Javoru, dok će Partizan dočekati Metalac.

Tok meča mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve