Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.03.2021.

22:15

Murinjo hvalio Oršića i Dinamo: Pravim stavom se pobeđuje, zabrinut sam

Trener Totenhema Žoze Murinjo govorio je posle utakmice sa Dinamom.

Izvor:

Autor:

Murinjo hvalio Oršića i Dinamo: Pravim stavom se pobeđuje, zabrinut sam
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Murinjov tim izgubio je u Zagrebu sa 3:0 i ispao je iz Lige Evrope.

Murinjo je imao svašta da kaže na konferenciji za novinare.

"Hteo sam da igrači pokažu više želje, više strasti", započeo je Murinjo konferenciju posle utakmice i nastavio:

"Ne znam da li ste imali priliku da vidite moj kratki intervju odmah posle utakmice, mogu da ponovim samo ono što sam rekao već. Pogledajte i neću da ponovim. Ako hoćete da ponovim, pokušaću da ponovim na drugi način i da vam kažem kako sam se osećao. Ali neću, nemam šta novo da kažem", kaže u svom stilu Murinjo.

Da li ih je Dinamo pristupom iznenadio?

"Mislim da nas nisu iznenadili. Pre utakmice sam rekao igračima da igraju na pobedu, da ne razmišljaju o nerešenom ishodu ili porazu od 1:0 ili 2:1, kojim bismo prošli dalje. Mislim da to nije okej. Nemojte da razmišljate u tom pravcu. Igrajte da pobedite. Na poluvremenu pri rezultatu 0:0 rekao sam im da napadnu i da postignu gol. I kada smo primili gol rekao sam im da napadnu. Ovo nije bilo iznenađenje. Dinamo je bio više motivisan, imao je veću strast i želju. Dokazali su da su talentovani i da su kvalitetni. Igrali su sa mnogo strasti i to mogu da nazovem profesionalizmom, koji po meni počinje iz stava. Da bi bio profesionalac, svaki dan moraš da bude motivisan i da imaš stav. Talenat tek onda pravi razliku. I dobili su na stav", rekao je Murinjo.

O Oršiću?

"Moji igrači su gledali i gledali Oršićeve utakmice i pratili su kako je igrao u karijeri. Dao sam im da konstantno gledaju sve njegove akcije. Pripremili smo video zapise o svim igračima i sve smo to već videli. I prvi i drugi i treći gol sam već ranije video, pripremio sam ih za to. Čestitam mu, ovo je bila za njega velika noć".

Da li ga igrači ne slušaju?

"To me brine. Puno smo radili. Pokušali smo dati sve najbolje našim igračima. Nije mi lagodno da stanem pred kamere i da dajem dublje analize, nadam se da ćete to shvatiti. Moramo da prihvatimo kritike i ništa više ne mogu reći".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve