Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.03.2021.

09:15

Biser Mačve na meti evropskih klubova

Mladi vezni fudbaler Mačve iz Šapca, Branislav Knežević, jedan je od najtraženijih igrača u svojoj generaciji.

Izvor: B92

Autor:B92

Biser Mačve na meti evropskih klubova
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ovaj 18-godišnjak je, kako piše španska "Marka", zapao za oko brojnim klubovima i ne bi trebalo nikog da iznenadi ako u skorije vreme promeni sredinu.

List podseća da je Balkan, posebno Srbija, postao region u kom brojni evro velikani sada traže talentovane igrače i podseća da su tako našli i Luku Jovića, Sergeja Milinkovića-Savića ili Filipa Kostića.

Knežević je, kako prenose Španci, na meti Crvene zvezde, ali i Udinezea i Salcburga, a dodaje se i da ga sa pažnjom prate i skauti nekoliko elitnih španskih klubova.

Neki su ga već i kontaktirali, a kada je reč o Italijanima, Udineze je navodno želeo da ga dovede već ove zime.

Knežević je za klub iz Šapca odigrao 21 utakmicu, od toga 20 u Superligi i postigao je tri gola, poslednji nedavno protiv Proletera.

Takođe je član reprezentacije Srbije do 19 godina.

"On je divan dečko, veoma je nadaren za fudbal. Ne sumnjam da će imati veliku karijeru. Nikad ne propušta trening. I danas je sa mnom i kolegama iako ima slobodan dan. Srećan sam što imam takvog igrača", rekao je nedavno trener Mačve Dragoslav Kostić.

Ipak, oni koji su oko njega, savetuju ga da nigde ne žuri i da pažljivo bira i ide postepeno, što je možda i najbolji savet koji mogu da mu daju.

Pre ili kasnije, talenat će se potvrditi, a na putu do vrha potrebno je proći sve faze u sazrevanju na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve