Nova vest
Fudbal

Subota, 06.03.2021.

11:35

Kros: Rekli su da sam nacista

Vezista Reala Toni Kros otkrio je na kakve je probleme naišao pre tri godine zbog komentara o povlačenju Mesuta Ozila iz reprezentacije Nemačke.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kros: Rekli su da sam nacista
Foto: Profimedia

Te 2018. godine, Ozil se povukao iz nacionalnog tima, a Kros je tada rekao kako su toj odluci doprineli brojni faktori, ali da mu se nije dopalo to kako je Ozil rukovodio celom situacijom.

Ozil se te godine uoči Mundijala u Rusiji susreo sa predsednikom Turske Redžepom Erdoganom, što se mnogima nije dopalo, a nekadašnji igrač Arsenala se i zvanično povukao po završetku Svetskog kupa.

Kros je tada rekao kako u reprezentaciji Nemačke ne postoji rasizam, ali je zbog načina na koji je interpretirao odlazak Ozila, napadnut na društvenim mrežama.

"Posle Mundijala 2018. godine rekao sam da mi se nije dopalo povlačenje Mesuta Ozila i način na koji je to uradio. I onda su me optužili da sam nacista, znate, plavokosa sam, imam plave oči... Sve se uklopilo u očima brojnih ljudi. Uspeo sam to da prevaziđem, svako može da se krije iza lažnom profila i da vređa ljude, bez ikakvih problema", kaže Kros za "Marku".

Kros je nedavno protiv Sosijedada odigrao 309. meč za Madriđane i tako postao Nemac sa najvećim brojem mečeva u dresu kraljevskog kluba, pošto je prestigao Ulija Štilikea.

Fudbalere Reala ovog vikenda očekuje veliki gradski derbi sa Atletikom.

Meč na "Vando Metropolitanu" se igra u nedelju 7. marta od 16.15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve