Nova vest
Fudbal

Subota, 06.03.2021.

10:55

Klop: Ako ne žele da dođu zato što nema LŠ, neka i ne dolaze

Fudbaleri Liverpula nalaze se poslednjih nedelja u velikoj rezultatskoj krizi da im zavisi čak i učešće sledeće sezone u Ligi šampiona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Klop: Ako ne žele da dođu zato što nema LŠ, neka i ne dolaze
Foto: EPA-EFE/Phil Noble

Izabranici Jirgena Klopa su trenutno sedmi sa 43 boda i u nedelju od 15 časova dočekuju ekipu Fulama.

Ipak, osam poraza u sezoni je podatak koji zabrinjava sve na "Enfildu", a navijači se plaše da bi na leto veći broj igrača mogao da napusti klub.

I ne samo to, navijači veruju da bi loša pozicija mogla da odbije mnoge od dolaska u redove prvaka Engleske.

Klop kaže da sa tim nema problem i dodaje da niko neće napustiti klub čak iako se na plasiraju u novi ciklus Lige šampiona.

"Znam da imamo lojalne igrače, ovo nije ona situacija kada mi neki igrač priđe i kaže, 'sledeće godine ne igramo Ligu šampiona i zato moram da idem'. To se ovde neće desiti. Poznajem ih suviše dobro da bih mogao da procenim da se to neće desiti, jer je klub u potpuno drugačijoj poziciji. To neće biti slučaj sa igračima, ja to vidim. Pričali smo i ranije o tome: ako neki igrač ne želi da dođe kod nas jer ne igramo Ligu šampiona, ni ne treba nam takav. A ako igrač želi da ode, jer naredne sezone nećemo igrati Ligu šampiona, ne treba nam takođe", jasan je Klop.

On je pokušao da umiri navijače rekavši kako tim neće dugo biti bez elitnog takmičenja.

"Ovaj klub neće biti konstantno van Lige šampiona. Ova godina jeste teška, svesni smo toga, ali je potencijal i snaga kluba nešto što je u suprotnosti sa trenutnim rezultatima", dodao je Klop.

Bivši trener Majnca i Borusije Dortmund vidi bolje dane.

"Ovaj klub je u zaista dobroj poziciji iako je u teškom trenutku. U boljem nego što su mnogi drugi klubovi. Jasno mi je šta je bilo u prošlosti, ali sve što imam da kažem je da niko ne bi trebalo da brine za budućnost kluba, jer je u dobrim rukama i tim je zaista dobar. To je i najbolji temelj za budućnost", zaključio je Klop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve