Igor Matić novi koordinator instruktorske službe FSS

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Igor Matić imenovan je za novog koordinatora instruktorske službe Fudbalskog saveza Srbije.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Momak koji je 2004. godine branio boje našeg državnog tima na Olimpijskim igrama u Atini, izrazio je zadovoljstvo što će na novoj funkciji imati priliku da sarađuje sa direktorom mlađih selekcija Nikolom Lazetićem.

Objasnio je šta će mu biti konkretna zaduženja u narednom periodu.

"Želja mi je da reorganizujem instruktorsku službu i da uspostavim principe koji će biti kompatibilni sa zahtevima i idejama Fudbalskog saveza Srbije. To podrazumeva selektivni proces u svim uzrasnim kategorijama, dopunske selekcije, konstantno praćenje instruktora po regionima, edukaciju i razmenu iskustva sa trenerima mlađih kategorija. Prioritet svih nas koji radimo sa mladim igračima mora da bude stvaranje modela A reprezentativca. Radio sam četiri godine na funkciji direktora omladinske škole Čukaričkog, dugo sam u fudbalu i pokušaću to svoje dragoceno iskustvo da prenesem na instruktore širom Srbije. Detaljno sam upoznat sa kvalitetom i potencijalom 95 odsto dece koja brane boje mlađih reprezentativnih selekcija i mogu da budem od velike pomoći direktoru Lazetiću i svim selektorima koji rade u Fudbalskom savezu Srbije", rekao je Matić posle potpisivanja ugovora i stupanja na dužnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu