Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.03.2021.

20:09

Piksi: Biće iznenađenja na spisku, želim da dominiramo

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković govorio je o predstojećim izazovima.

Izvor:

Autor:

Piksi: Biće iznenađenja na spisku, želim da dominiramo
Foto: FSS

Popularni Piksi promovisan je na 56. rođendan.

O predstojećim izazovima govorio je u "Dnevniku" Radio televizije Srbije.

"Zahvaljujem na takvom mišljenju i da očekivanja opravdam na najbolji mogući način. Dugo je sve ovo trajalo i danas je zvanično postalo to da sam selektor naše reprezentacije, što me čini srećnim. Doživljavam ovo jako emotivno. Ne radi se o klubu, već ću predstavljati svoju zemlju. Velika je čast i velika odgovornost. Jedinstvo po pitanju ko će biti selektor, predstavlja jednu veliku satisfakciju", rekao je Stojković.

Zašto je prihvatio posao?

"Uveren sam da imamo potencijal kao ekipa da odgovorimo na sve zahteve. Pravi izazov će biti kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i pokazaće da li to možemo. Verujem da možemo, zato sam se odlučio da prihvatim ovaj posao. Neće biti lako, grupa je teška, ali mi moramo da se skoncentrišemo na sebe i da napravimo jednu zdravu grupu, koja će moći da odgovori na te izazove".

Da li će se promeniti igra reprezentacije Srbije?

"Na meni je da rešim te neke probleme, što je i poenta rada u fudbalu, da se nađu rešenja za probleme. Kroz neke taktičke zamisli i osvežavanje tima želim da dođemo do toga da igramo jednu igru koja će se svideti svima. Ja sam neko ko voli da vidi da njegov tim dominira na terenu, volim da diktiramo tempo i igru, da se mi pitamo i da on nas zavisi. Uvek sam fokusiran na svoj tim i ne obraćam pažnju na drugi tim".

Prvi spisak će saopštiti u petak.

"Već imam spisak na papiru i glavi. Ne znam kako će javnost gledati na to, ali biće iznenađenja".

Neka zanimljiva imena su u stručnom štabu.

"Izabrao sam dobre ljude i nadam se da će nam to koristiti", smatra Piksi.

Jasno je šta je glavni cilj.

"Cilj je odlazak na Svetsko prvenstvo i samo nas to zanima. Učinićemo sve da dođemo do tog cilja. Neće biti lako, ali verujem da možemo", zaključio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve