Nova vest
Fudbal

Petak, 26.02.2021.

10:30

"Srpski" Ajntraht je opet strah i trepet

Ekipa Ajntrahta iz Frankfurta je najbolji tim Bundeslige u 2021. godini.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia/Thorsten Wagner / Witters / Pool / firo sportphoto / DPPI

Izabranici trenera Adija Hitera su neporaženi u poslednjih 11 utakmica, od kojih su dobili čak devet.

U toj seriji našao se i šampion Nemačke, Evrope i sveta minhenski Bajern, pa je Ajntraht s razlogom u centru pažnje.

A ključni faktor sjajnog uspona forme leži u napadu, čiji važan deo čine i srpski fudbaleri, analizira zvanični sajt Bundeslige.

Svaka odbrana u Nemačkoj strepi od kvinteta koji čine Amin Junes i Daiči Kamada u ofanzivnom delu veznog reda, Filip Kostić na krilu, te Andre Silva i Luka Jović u špicu napada.

Ova "petorka" je pokazala zadivljujuću univerzalnost koristeći različite zone napadanja, što Ajntrahtu omogućava nepredvidljivost kojom brzo iznenađuje protivnike.

Prva zvezda je Portugalac Andre Silva, strelac 18 ligaških golova ove sezone, od čega sedam iz srca kaznenog prostora što ga čini jednim od najopasnijih centarforova u Evropi.

Povratak Luke Jovića je učinio napad frankfurtskih "orlova" još nepredvidljivijim jer sa 23-godišnjim Srbinom i Silvom zajedno na teren Ajntraht iznenada menja sistem u formaciju sa dvojicom golgetera.

Na tome je posebno profitirao ove sezone fantastični Kostić koji je postao mašina za nameštanje golova.

Otkako se Jović vratio u Ajntraht, 28-godišnji krilni napadač je zabležio sedam asistencija u isto toliko mečeva, uz još dva gola.

A čak i kada na terenu nema ubitačnog Silve, Ajntraht nije ništa manje opasan jer bez Portugalca se otvara prostor za veliki broj napada iz sredine preko Junesa i Kamade.

Zahvaljujući svojoj ofanzivnoj igri Ajntraht se potpuno uključio u borbu za plasman u Ligu šampiona.

Čvrsto se pozicionirao na deobi treće i četvrte pozicije, sa pet bodova više od Bajera iz Leverkuzena, najveće pretnje van zone koja vodi u elitno takmičenje.

Ajntraht bi u 23. kolu mogao lako da produži seriju pobeda, jer gostuje u Bremenu, ekipi Verdera koja je bez pobede u poslednja tri kola i na 12. poziciji na tabeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve