Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.02.2021.

11:30

Tadić: Igrao sam i u boljim timovima Ajaksa

Fudbaleri Ajaksa pokušaće da odbrane 2:1 iz prvog meča sa Lilom u šestaestini finala Lige Evrope.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Tadić: Igrao sam i u boljim timovima Ajaksa
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Meč na "Johan Krojf" areni počinje u 18.55 i nema sumnje da bez obzira na pozitivan rezultat Holanđanin predvođeni Dušanom Tadićem još nisu završili posao.

Tadić je u prvom susretu u Francuskoj imao odlučujuću ulogu, on i Brajan Brobi su u finišu meča sa dva gola doneli preokret i pobedu "kopljanicima".

Tadić poručuje da je tim u dobroj formi.

"Možda ovo nije najbolji tim Ajaksa u kom sam igrao, ali ide nam dobro i moramo tako da nastavimo. Ukoliko nastavimo da ispunjavamo ono što trener traži od nas, sve će biti u redu", kaže Tadić.

I trener Erik Ten Hag smatra da tim igra dobro, a posebno ističe reprezentativca Srbije.

"Dušan je igrač koji voli da kombinuje, živi za to. On čini da oko njega svi blistaju. Potrebno je da ima sa kim da sarađuje na malom prostoru, kao i igrače koji su u stanju da uđu iza linija protivnika. Nismo često igrali ovako tokom sezone. Trebalo je da stvari dođu na svoje mesto, što se videlo u drugom poluvremenu u Lilu".

Kada igra po levoj strani, Tadić je ubitačan.

"On je sjajan u tome da da završni pas, ključnu loptu. U stanju je da odlično proigra Brajana Brobija i Sebastijena Alea sa leve strane", smatra Ten Hag.

I Tadić kaže da sve zavisi od toga na kom mestu igra.

"Svaka pozicija ima svoje prednosti i mane. Nisam napadač poput drugih, tamo sam gde god vidim da ima prostora. Isto se dešava i kada sam na levoj strani, uvek tražim prostor i način da ugrozim protivnika", dodao je srpski napadač.

Trener Ten Hag neće moći da računa ni na Nusaira Mazrauija i Nikolasa Taljafika.

"Lil je vrlo opasan iz kontre, ne smemo im dozvoliti brzu tranziciju. Moramo da nametnemo naš ritam. Čini mi se da se sada bolje i brže zatvaramo što će biti važno protiv ovakvog protivnika", zaključio je trener Ajaksa.

Zanimljivo će biti i u okršaju Arsenala i Benfike. Prvi meč u Lisabonu završen je bez pobednika (1:1), a Englezi će nominalno u revanšu biti domaćini, iako se igra na neutralnom terenu u Atini, na stadionu "Karaiskakis".

"Ovo je za nas veoma važna utakmica, mentalno i što se tiče samopouzdanja. Odlučiće da li ćemo ostati u takmičenju još barem nekoliko nedelja. To nam je neophodno, imamo zaista teškog protovnika. U pitanju je tim za Ligi šampiona kog vodi tako iskusan trener kao što je Žorž Žezus", kaže Mikel Arteta.

Menadžer Arsenala kaže da se "tobdžije" neće štedeti u ovom meču.

"Gol na strani je uvek važan. ali ne mislim d aje bitan u ovom kontekstu. Ulazimo u meč kao da je sve na samom početku. Ovo je samo drugo poluvreme okršaja i potrebno je da pobedimo. Bez publike, sve to stvari čini znatno nezgodnijim", rekao je španski stručnjak.

Za razliku od Arsenala, Lester i Mančester junajted su u znatno drugačijoj poziciji.

Lester posle 0:0 u Pragu sa Slavijom igra na svom "King Pauer" stadionu i svakako ima dobru priliku da završi posao.

Problem je sveža povreda kuka Džejmsa Medisona koja je zabrinula sve u klubu.

Ipak, Džejmi Vardi i drugovi ne bi trebalo da imaju previše problema sa češkom ekipom.

"Nezgodno je kada očekujete da će igrati jedan igrač u timu protivnika, posebno neko čiju igru poznajete. Svi u našem timu znaju kako igra Medison. Sada će imati nekog drugog na tom mestu, tako da to nije prednost za nas. Stvari nam se komplikuju", kaže trener Slavije Jindrih Trpisovski.

Što se tiče Mančester junajteda i Sosijedada tu je praktično sve rešeno.

Tim sa "Old Traforda" je u prvom meču na neutralnom terenu u Torinu pobedio sa 4:0 i ostaje im da večeras samo završe posao oko plasmana među 16 najboljih.

Biće to prilika za menadžera Olea Gunara Solskjera da izrotira tim i da šanse nekim igračima sa klupe, ali Španci se ipak ne smeju potceniti.

Junajted je fokusiran na gostovanje Čelsiju u nedelju u Premijer ligi, ali opet, treba zadržati dobar ritam. Solskjer bi mogao da ukaže priliku mladim igračima, Amadu Dijalu i Šoli Šoretireu.

"Amad i Šola će biti uključeni, ali neću da kažem da li će igrati odm početka. Verujem u mlade igrače, ako dobiju šansu, ovo im je prilika da napreduju i iznenade sve, to je sve deo istorije i tradicije ovog kluba", zaključio je Solskjer.

Liga Evrope, 1/16 finala

Četvrtak:
18.55 Ajaks - Lil (prvi meč 2:1)
18.55 Arsenal - Benfika (1:1)
18.55 Hofenhajm - Molde (3:3)
18.55 Napoli - Granada (0:2)
18.55 Rendžers - Antverpen (4:3)
18.55 Šahtjor - Makabi (TA) (2:0)
18.55 Viljareal - Salcburg (2:0)
21.00 Milan - Crvena zvezda (2:2)
21.00 Roma - Braga (2:0)
21.00 Bajer - Jang Bojs (3:4)
21.00 Klub Briž - Dinamo (K) (1:1)
21.00 Dinamo (Z) - Krasnodar (3:2)
21.00 Lester - Slavija (0:0)
21.00 Mančester j. - Sodijedad (4:0)
21.00 PSV - Olimpijakos (2:4)

Sreda:
Totenhem - Volfsberger 4:0 (1:0)
Ali 11, Bejl 73, Vinisijus 50, 83

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve