Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.02.2021.

08:55

Nove anti-korona mere zbunile klubove u Premijer ligi

Klubovi Premijer lige ocenili su novi set mera zaštite od koronavirusa "nelogičnim".

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nove anti-korona mere zbunile klubove u Premijer ligi
Foto: EPA-EFE/Laurence Griffiths

Britanska vlada je donela odluku po kojoj svi sportisti koji putuju van granica zemlje i igraju međunarodne mečeve, moraju da se samoizoluju po povratku u zemlju u trajanju od deset dana, ali mogu da igraju i treniraju.

Prethodne takve restrikcije nisu bile prisutne.

Vlada je pojasnila da negativan test po povratku u zemlju može da prepolovi ovaj period izolacije. Mnogi su zbunjeni novom merom Vlade, posebno oni klubovi koji u svojim redovima imaju strane igrače, a meru su nazvali neviđenim "nonsensom". "Ako ovim misle da zaštite javno zdravlje, šta je onda sa desetinom članova klupskog osoblja koji nisu putovali, a koji su u kontaktu sa tim igračima na treninzima i mečevima? Da li to znači da njihova bezbednost nije važna? Ne računaju se? Sve ovo deluje krajnje nelogično", rekao je jedan neimenovani član medicinskog tima kluba iz Premijer lige. Bez obzira na žalbu na ovakvu odluku, klubovima je poručeno da mera ostaje na snazi. Iako stvari mogu brzo da se promene, klubovi planiraju da igračima u izolaciji obezbede dostavu obroka, pošto oni nisu u mogućnosti da izlaze iz svojih stanova kako bi pazarili u supermarketima. Posebna zabrinutost vlada zbog toga što reprezentaciju Engleske u martu očekuju brojni mečevi, a među njima i gostovanje u Albaniji 28. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve