Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.02.2021.

16:05

Rakitić postao prvi amabasador Fondacije UEFA za decu

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić postao je prvi ambasador Fondacije za decu Evropske fudbalske unije.

Izvor: B92

Autor:B92

Rakitić postao prvi amabasador Fondacije UEFA za decu
Foto: EPA-EFE/Attila Kisbenedek

Bivši hrvatski reprezentativac i igrač španske Sevilje učestvovaće u dobrotvornim projektima fondacije i javno promovisati njenu ulogu, prenela je Hina.

"Jako sam zadovoljan što sam dobio ovu priliku, jer je važna odgovornost osvestiti ljude da Fondacija i glumci mogu mnogo da doprinesu na ovom području, posebno pomažući deci da pronađu svoju sreću", rekao je Rakitić.

Fondacija se bavi podržavanjem projekata za razvoj dečjih prava širom sveta.

"Kao otac dve ćerke, itekako sam svestan koliko je važno videti osmeh na dečjem licu", dodao je 32-godišnji vezni igrač.

Dečju fondaciju UEFA vodi predsednik evropske kuće fudbala, Slovenac Aleksander Čeferin, koji je po imenovanju prvog ambasadora fondacije, ocenio da je Rakitić više od izuzetnog fudbalera.

"On je takođe i čovek koji van terena svojim delovanjem želi da pomogne u promovisanju opipljivih promena za boljitak drugih", rekao je Čeferin.

U pet godina otkako je osnovana UEFA fondacija, oko milion dece iskoristilo je široku paletu aktivnosti predstavljenih u 100 zemalja na pet kontinenata.

Kroz sport, a posebno fudbal, fondacija pomaže u pružanju nade deci iz siromašnih porodica kako bi mogli da postignu svoje ciljeve u životu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve