Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.02.2021.

13:15

Simeoneov 6-3-1 bunker probile "makazice" FOTO

Fudbaleri Čelsija napravili su veliki podvig u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida.

Izvor: B92

Autor:B92

Simeoneov 6-3-1 bunker probile
Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

"Plavci" su izvojevali minimalnu pobedu uprkos ultra-defanzivnoj igri lidera španske LaLige.

Pablo Dijego Simeone je u Bukureštu postavljao formaciju 6-3-1 prilikom Čelsijevog napada sa 3-4-2-1, ali je njegov tim ipak izgubio.

Fudbaler je odneo veliku pobedu zahvaljujući spektakularnom golu Olivija Žirua koji je jednog od najboljih golmana sveta Jana Oblaka savladao ni manje ni više nego "makazicama".

"Ne znam šta su očekivali. Svako može da ima svoje mišljenje. Mi smo kroz našu organizaciju i talenat tražili put prema golu nakon oduzetih lopti. Bilo je i situacija kad smo igrali presing jer smo videli da bismo možda mogli tako da iznenadimo suparnika. Moramo nastaviti da radimo, da se poboljšamo i pojačamo igračima koji trenutno imaju koronu"
, odgovorio je Simeone na kritike zbog nula udaraca u okvir Čelsijevog gola.

Atletiko je do pre nekoliko nedelja bio viđen kao novi šampion Španije, ali je olako ispustio prednost, jer je u poslednjih pet utakmica pobedio samo Granadu.

"Da ste mi rekli u septembru da ćemo izgubiti ovu utakmicu, a biti vodeći u španskom prvenstvu, prihvatio bih. Prolazimo kroz težak period i to je realnost, možda više rezultatski nego po pitanju igre. Činjenica je da Čelsi ima prednost, ali verujem u svoju ekipu", dodao je Argentinac.

Revanš meč između Čelsija i Atletiko Madrida na programu je 17. marta u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve