Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.02.2021.

11:30

Piksi neće imati težak izbor – "orlovi" blistaju u ligama "petice"

Ostalo je oko mesec dana do početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a navijači mogu da budu vrlo zadovoljni formom "orlova".

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Piksi neće imati težak izbor –
Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Srpski fudbaleri igraju na vrhunskom nivou uoči martovskih nastupa reprezentacije pod vođstvom novog selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Protekli vikend pokazao da je da Piksi neće morati da brine bar kada je u pitanju ofanzivna linija.

Po običaju, skoro perfektno je odigrao Dušan Tadić koji je zabeležio "het-trik" u asistencijama u novoj pobedi Ajaksa.

Tadić je na 32 utakmice ove sezone već stigao do "dabl-dabl" sa po 15 golova i proigravanja za saigrače.

Ono što posebno treba da raduje je što Tadić nije jedini u vrhunskoj formi.

Maestralno igra i Filip Kostić koji je proteklog vikenda predvodio Ajntraht do pobede nad šampionom Nemačke, Evrope i sveta – Bajernom.

Kostić je asistirao kod vodećeg kola koji je umnogome usmerio meč, a potom kreirao još nekoliko gol-šansi za svoje saigrače.

Krilni fudbaler nije preterano efikasan ove sezone, postigao je samo dva gola na 18 utakmica, ali je asistirao čak 10 puta u Bundesligi, po čemu je na deobi trećeg mesta elitnog takmičenja.

U sličnoj formi je i Sergej Milinković-Savić koji je treće kolo u nizu, a deveti put u poslednjih 14 utakmica učestvovao kod gola Lacija.

Milinković-Savić je 9. asistencijom režirao minimalac rimskog tima protiv Sampdorije, a postigao je i 5 golova ove sezone.

A u trenutku kada je Aleksandar Mitrović potpuno van forme i bez konkretne minutaže u Fulamu, a Luka Jović se još "traži" po povratku u Ajntraht, Piksi ne mora da brine čak ni zbog golgetera.

Iz meča u meč se kao verovatno novi prvi napadač reprezentacije Srbije bez konkurencije nameće Dušan Vlahović.

Fiorentina je proteklog vikenda savladala Speciju 3:1, a za dva gola direktno je bio zadužen Vlahović.

On je bio asistent i strelac, što mu je bio osmi gol na poslednjih 12 utakmica, a ukupno deveti u Seriji A ove sezone.

A u Italiji se reprezentaciji nameće još jedan mladić, koji polako postaje otkrovenje sezone.

Devetnaestogodišnji vezista Ivan Ilić polako postaje jedan od nosilaca igre Verone, a u vikendu za nama je asistirao u remiju sa Đenoom (1:1).

Imao je još nekoliko odličnih proigravanja, a dobio je čak pet od šest duela u sredini terena, pa bi mogao da bude adut iz drugog plana za novog selektora.

Svakako bi "orlovima" mnogo značio povratak Nemanje Matića koji kada dobije šansu u startnoj postavi Mančester junajteda odigra profesorski.

"Crveni đavoli" su u nedelju bez previše muke savladali Njukasl (3:1), a Matić je gospodario sredinom terena sa pet dobijenih duela, pet tačnih dubinskih lopti uz 93% preciznosti dodavanja iz 109 kontakata sa loptom.

Tu se ne završava priča o "orlovima" u formi, jer je na vrlo visokom nivou već nedeljama i Uroš Račić iz Valensije,.

Srbiju u martu očekuju tri utakmice kvalifikacija za SP 2022 – 24. marta sa Irskom (Beograd), 27. sa Portugalom (Beograd) i 30. sa Azerbejdžanom (Baku)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve