Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.02.2021.

21:27

Zvezda na skeneru B92.net: Drama u režiji Pav(n)kova – "dupli" Milan za pamćenje

Crvena zvezda je napravila veliko iznenađenje.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda na skeneru B92.net: Drama u režiji Pav(n)kova –
Foto: StarSport

U Beogradu, sa igračem manje, uspela je da isčupa remi sa Milanom 2:2 i zadrži kakvu-takvu nadu u čudo za sedam dana na "San Siru".

Novi meč za istoriju, sačinjen sa obrisima drame poput 1988. godine i čuvene magle, istina u manjoj meri, ali sa hladnoćom koja se u poslednjem minutu pretvorila u grejalicu malobrojnih svedoka.

Sve zbog heroja Milana Pavkova!

Pavkov, večeras rezervista, pamtiće i Milan posle Liverpula zbog gola sa desetoricom crveno-belih.

I donekle olakša Radovanu Pankovu za grehe koje će pamtiti do kraja života zbog autogola i skrivljenog penala.

Ali uz konstataciju da se mora priznati velika razlika u kvalitetu dva tima u korist slavnog Milana, iako se Zvezda pokazala u sasvim dobrom svetlu.

Pojedinačno smo skenirali svakog igrača iz Zvezdinog tima.

Pa da krenemo redom...

Odbrana

Milan Borjan – Počeo je nesigurno, ali ga je VAR spasao velikog kiksa. Kako je meč odmicao bio je sve bolji, ukrotio je nekoliko nezgodnih udaraca. Kod oba gola nije mogao ništa, iako mu se lopta kod prvog prošunjala kroz ruke kada je na inerciju krenuo da spreči...

Nemanja Milunović - Odličan. Kada se prime dva gola, a defanzivac zasluži pohvale onda je jasno koliko je dobar bio. Vodio je pravi rat sa Mandžukićem i uglavnom izlazio kao pobednik iz duela. Pored toga, što je za svakog štopera veliki plus, iskazao kvalitete u dugometražnom pasu iz zadnje linije.

Radovan Pankov
- Košmar. Kako drugačije opisati partiju u kojoj igrač postigne autogol i skrivi penal? Grešio je i u postavci, što se videlo kod autogola kada je kasnio. Ovaj meč će morati što pre da zaboravi, iako će biti teško.

Miloš Degenek - Slično kao kod Pankova, često je kasnio, s tim da nije bio direktan krivac. Verovatno najpouzdaniji fudbaler Zvezde nije bio na svom nivou, mučile su ga lopte iz drugog plana i Samu Kastiljeho...

Marko Gobeljić (do 74. minuta) - Kritičan sa loptom u nogama, dosta potrošenih lopti, ali se borio koliko je mogao. Sa fantastičnim Teom Ernandesom izgubio bitku, posebno što Gobeljiću nije dozvolio da mu se ijednom ubaci iza leđa.

Milan Rodić (do 77. minuta) - Nije puštao prodore po svojoj levoj strani i solidno je odbradio defanzivne zadatke, po čemu je prepoznatljiv. Trudio se i da se ponavlja u napadu, nekoliko puta izneo loptu, ali na kraju sve uprskao isključenjem. Naivno je dopustio da dobije drugi žuti karton.

Vezni red i napad

Gelor Kanga - Igrao u jednom pravcu na mestu gde su neophodna oba. U prvom poluvremenu "otvarao kapije" za rivale lošom postavkom, kasnije pogodio iz penala i pokazao crtu samoodgovornosti. Za to pohvala, ali sigurno da može bolje.

Njegoš Petrović (do 80. minuta) - Presekao "milion" lopti i bio pravi osigurač veze Zvezde (da ne kažemo jedini). Sazreva i to se vidi svakim novim mečom, što je izraženo od Genta. Pametna partija mladog veziste.

Mirko Ivanić (do 80. minuta) - Partija za desetku. Toliko osporavani (često u ocenama potpisnika ovih redova), ali Mirko Ivanić je lider ove Zvezde. Radio je šta je hteo snažnijim čuvarima, delio lopte, pretrčavao ih i na kraju zaslužio ovacije. Uz Ernandesa najbolji na terenu.

Mohamed El Fardu Ben (do 62. minuta) - Skoro pa nevidljiv. Ruku na srce imao je nekoliko lucidnih dodavanja, spakovao je zicer Ivaniću, ali je to bilo premalo. Nedostajao je u završnici, često je ostavljao Falčinelija samog da se izbori sa čak kompletnom odbranom gostiju i to je najveći minus.

Dijego Falčineli - Kod Italijana je uvek prisutna želja, ali je učinak mršav. Delovao i usamljeno u krilu Romanjolija i Tomorija, pa nije mogao da više uradi. Ostaće zapisano da je izborio penal pravo niotkuda. Ipak, utisak je da Zvezdin napadač mora više.

Izmene i trener

Filipo Falko (od 62. minuta) - Vidi se da ga lopta sluša. Imao je jedan odličan prodor kada je Falčineli morao bolje da reaguje. Prvi dodir ukazuje da će biti pojačanje.

Milan Gajić (od 74. minuta) - Premalo na terenu.

Aksel Bakajoko (od 80. minuta) - Premalo na terenu.

Milan Pavkov (od 80. minuta) - Milanu je i to malo dovoljno da iskaže golgeterski instikt. Maestralno je glavom pogodio i u tefter upisao Milan uz Liverpul. Čovek za velike utakmice! Lob preko Donarume u stilu Dušana Savić i prepoznatljivo klizanje, koje je zapamtio i Alison. Već sada ima mnogo toga da ispriča pokolenjima... A i navijačima dao povod da prepričavaju decenijama unazad.

Seku Sanogo (od 80. minuta) - Premalo na terenu.

Trener Dejan Stanković - Počeo dosta oprezno i utisak previše defanzivno. To je Zvezdi donelo rezultat u Gentu, kao i protiv Hofenhajma, ali je Milan ipak viši nivo. Ostaće zapisano da Zvezda ni petu godinu nije pala u nokaut fazi na svom terenu. Kao i da je izvadio iz rukava Pavkova 10 minuta pre kraja u trostrukoj izmeni. Rezultat kaže da je pogodio, to se najviše vrednuje kada se podvuče crta.

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve