Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.02.2021.

12:05

Krizni štab nije razmatrao Zvezda – Milan

Član Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon preneo je da na sednici nije bilo reči o utakmici Crvena zvezda – Milan.

Izvor: B92

Autor:B92

Krizni štab nije razmatrao Zvezda – Milan
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Crveno-beli i "rosoneri" se sastaju 18. februara u Ligi Evrope, a i dalje je neizvesno da li će biti dozvoljeno prisustvo navijača na "Rajku Mitiću".

UEFA u vreme pandemije koronavirusa dozvoljava maksimalno 30% kapaciteta stadiona, što je u slučaju "Mitića" oko 16.000 navijača, ali konačnu dozvolu može da dâ samo Krizni štab.

"Nije se uopšte pominjala utakmica. Mere su sve i dalje na snazi i to je suština", rekao je Kon posle sednice Štaba.

U međuvremenu, doktor Branislav Tiodorović, takođe član Kriznog štaba, objasnio je zbog čega ne podržava da se utakmica Crvena zvezda – Milan igra pred publikom.

"Brojke su nam i dalje visoke, imamo 20 do 25 odsto pozitivnih od broja testiranih. Raste broj prvih pregleda, što ukazuje da je virus tu i vrlo prisutan. Sigurno je da nam je potrebno sportskih aktivnosti, spadam i ja u one koji su se nekada bavili sportom o podržavam ga. Trebalo bi da se obezbede uslovi, ali bez obzira što je ova utakmica važna ne samo za Crvenu zvezdu nego i državu, puštanje 15.000-20.000 gledalaca bio bi veoma veliki rizik. To bi moglo da proizvede novi talas", rekao je dr Tiodorović.

Na Marakani su tokom prethodnih desetak dana obaveštavali navijače da će u slučaju dozvole za puštanje publike prednost pri kupovini imati vlasnici sezonskih i članskih karata, a napravljen je i plan internet prodaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve