Nova vest
Fudbal

Petak, 05.02.2021.

19:47

Solskjer pred jubilej: Imam više sedih, ali nadam se da sam i mudriji

Fudbaleri Mančester junajteda u subotu 6. februara od 21 čas dočekuju Everton u meču 23. kola Premijer lige.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Solskjer pred jubilej: Imam više sedih, ali nadam se da sam i mudriji
Foto: EPA-EFE/Shaun Botterill

Posle velike pobede nad Sautemptonom od 9:0, Junajted ponovo igra na "Old Trafordu", a protivnik im je ekipa Evertona.

Ole Gunar Solskjer je uoči susreta sa "karamelama" rekao kako su se odmah po završetku meča sa "svecima" sve misli usmerile na duel sa Evertonom.

"Nismo ni pomenuli meč sa Sautemptonom, sav fokus je odmah prebačen na utakmicu sa Evertonom. Morate nekad da uzmete dobro za dobro, a loše za loše. Ono što su momci izvukli iz toga je to da smo radili prave stvari na terenu i stekli dobru naviku. Mislim da se niko od njih neće zaneti tim rezultatom, jer smo igrali protiv deset igrača skoro celu utakmicu, prilično je demorališuće kada ostanete rano bez igrača kao oni. Kada smo dali drugi gol, meč je manje-više bio gotov. Bilo je samo na nama da nastavimo u pravom ritmu", kaže Solskjer.

Za Olea će ovo biti poseban meč, reč je o njegovoj jubilarnoj , stotoj utakmici na poziciji menadžera u Premijer ligi.

"Nisam znao da mi je ovo stoti meč. Uživao sam do sada. Naravno, to nije tako kada izgubite, ali uživate u tome da testirate sebe protiv dobrih menadžera. Malo sam stariji i namad se, mudriji, ali sam mnogo posedeo! Ono što se uči je da se igra sve brže razvija i da morate da držite korak. Kada sam 2014. počeo u Kardifu, bilo je mnogo drugačije nego sad. Sasvim druga igra. Igrači su bolji i spremniji, više je taktike", kaže Norvežanin.

Everton ima osam bodova manje, ali i dva meča zaostatka za Junajtedom. Solskjer je veoma pohvalno govorio o učinku tima Karla Ančelotija u dosadašnjem toku sezone.

"Karlo je menadžer na kog se ugledate i kog morate da poštujete. Pobeđivao je gde god je radio. Uticao je na PSŽ, bio sjajan u Milanu, Čelsiju, Realu, vidite da i Evertonu ide dobro. Fantastično su počeli sezonu i dobili poslednja četiri meča u gostima. Odmah znate da ćete sa njima imati bitku", dodao je Ole.

Veruje se da će Edinson Kavani biti u konkurenciji da počne meč, dok je štoper Erik Baili pod upitnikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve