Nova vest
Fudbal

Nedelja, 31.01.2021.

12:40

Tuhel: Hajde da Klopu otežamo posao

Novi menadžer Čelsija, Tomas Tuhel, ne planira kratak boravak u londonskom klubu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Tuhel: Hajde da Klopu otežamo posao
Foto: EPA-EFE/Richard Heathcote

Iako je Čelsi godinama unazad poznat kao "trenerski ringišpil" na kojem menadžeri ne ostaju dugo u sedištu, Nemac ima drugačiji stav i veruje da će biti uspešan.

Što se tiče ove sezone, možda je već kasno, ali već od naredne planira da udari svoj pečat sa "plavcima" i zapreti glavnim ekipma, pre svih Liverpulu i Mančester sitiju.

Iako je kao i Jirgen Klop vodio ekipu Majnca, Tuhel kaže da će se potruditi da svojim dolaskom oteža posao nemačkom stručnjaku na kormilu Liverpula.

"Hajde da pokušamo da stvari za njega učinimo komplikovanijima. Nisam siguran da bih sebi trebalo da postavim cilj, jer je reč o Jirgenu koji je našao svoje mesto ovde kao što je ranije u Dortmundu. Ljudi ga vole, navijači obožavaju, igrači takođe i ima rezultate", kaže Tuhel.

On je dodao da je pred njim težak posao.

"Počinjemo da smanjujemo jaz između dva kluba, pokušavamo da oduzmemo nešto od njegovih poena i reputacije. Uz svo poštovanje prema prijateljstvu. Jirgen je jedan od najboljih trenera, jedna od najfascinantnijih ličnosti i super zabavan momak. Naravno da imamo svoju isoriju, ali ja sam u Majnc došao posle njega. Ne znamo se tako dobro kao što mnogi misle", zaključio je Tuhel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve