Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.01.2021.

13:06

Tumbaković: I da smo prošli na EURO, ne bih ostao selektor

Ljubiša Tumbaković kaže da bi sa pozicije selektora Srbije otišao čak i da su se "orlovi" plasirali na EURO.

Izvor: B92

Autor:B92

Tumbaković: I da smo prošli na EURO, ne bih ostao selektor
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Naša selekcija je šansu da se plasira na završni turnir propustila u Beogradu, kada je poražena od Škotske posle penala.

"Mi, ljudi iz struke smo najveći krivci, zatim igrači, ali i ostali treba da preuzmu odgovornost. I da smo prošli, ja verovatno ne bih bio selektor", rekao je Tumbaković za "Sportklub".

To bi bio isti slučaj kao i sa Slavoljubom Muslinom.

"Jedan od mojih prethodnika je isto tako izborio plasman na Svetsko prvenstvo pa je smenjen. Nije ni to logično! Ali ovo je moj stav. Čovek svakodnevno donosi nekakve odluke", kaže Tumbaković i dodaje:

"Tako je i ovo bila jedna od mojih životnih odluka. Jednostavno sam procenio da satisfakcija za moj dugogodišnji rad je da postanem selektor reprezentacije svoje države. Ja sam imao sreće, moj sportski ideal bio je da budem trener Partizana. Ostvario sam to na najbolji mogući način. Bio sam to deset godina. Posle toga, šta sam imao? Samo da budem selektor."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve