Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.01.2021.

10:26

Sanogo potpisao za Zvezdu do 2023. godine

Seku Sanogo je sa Crvenom zvezdom potpisao novi ugovor na još dve i po godine.

Izvor: SS

Autor: SS

Sanogo potpisao za Zvezdu do 2023. godine
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

On je raskinuo ugovor sa Al Itihadom i obavezao se na vernost Crvenoj zvezdi naredne dve godine, pa će ostati u crveno-belom dresu do 2023. godine.

Sanogo je prethodno bio na jednogodišnjoj pozajmici, a klub je uspeo da sačuva veoma važnog igrača kog je Al Itihad platio čak sedam miliona evra.

Veoma brzo, po dolasku na pozajmicu, u januaru 2020. godine, Sanogo je postao važan šraf Crvene zvezde, odmah se uklopio i stekao poverenje saigrača.

Vezni igrač iz Obale Slonovače je u prethodnih godinu dana odigrao 22 utakmice i zabeležio dve asistencije.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela smatra da je ekipa ovim potpisom dodatno osnažena.

"Prezadovoljni smo činjenicom da smo uspeli da zadržimo Sanoga. On je dokazao kvalitet ove jeseni, postao važan igrač za Crvenu zvezdu, što se prevashodno videlo u Evropi, gde je uspevao da pravi razliku. Veoma nam je drago što je i on prepoznao da je naš klub idealna sredina za njega i što ćemo u naredne dve godine zajedno kreirati budućnost", rekao je Mrkela.

Sanogo je rođen 5. maja 1989. godine, u karijeri je nastupao za Afrika Sports, Tun, Lozanu, Jang bojs i već pomenuti Al Itihad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve