Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.01.2021.

23:02

Lampard: Razočaran sam što nisam imao više vremena

Dosadašnji trener fudbalera Čelsija Frenk Lampard rekao je posle otkaza, da je razočaran što "nije imao vremena da povede klub napred".

Izvor: Beta

Autor:Beta

Lampard: Razočaran sam što nisam imao više vremena
Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Uprava Čelsija otpustila je Lamparda posle 18 meseci, pošto je ekipa deveta na tabeli Premijer lige.

On je u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama rekao da mu je bila čast i privilegija da predvodi klub, čiji je najbolji strelac sa 211 golova u svim takmičenjima.

"Kada sam preuzeo ovu ulogu razumeo sam izazove koji su pred nama u teškom trenutku za fudbalski klub. Ponosan sam na ostvareno i ponosan sam na igrače iz Akademije koji su zakoračili u prvi tim i igrali dobro. Oni su budućnost kluba. Razočaran sam što nisam imao vremena ove sezone da povedem klub napred i odvedem ga na viši nivo", rekao je Lampard.

Nekadašnji fudbaler Čelsija zahvalio je navijačima na podršci koju su mu davali poslednjih 18 meseci.

Takođe, zahvalio je i vlasniku kluba Romanu Abramoviču, upravi, igračima, saradnicima u stručnom štabu i svima u klubu na napornom radu i posvećenosti.

"Klubu i ekipi želim uspeh u budućnosti", naveo je Lampard.

Lampard je za trenera Čelsija imenovan u julu 2019. godine kada je zamenio Mauricija Sarija. On je tada potpisao trogodišnji ugovor.

U svojoj prvoj sezoni vodio je Čelsi do četvrtog mesta u Premijer ligi i finala FA kupa. Ove sezone "plavci" su u poslednjih osam ligaških utakmica pretrpeli pet poraza i deveti su na tabeli Premijer lige.

Njegova poslednja utakmica bila je pobeda protiv Lutona (3:1) u četvrtoj rundi FA kupa, ali to mu nije pomoglo da zadrži posao.

Britanski mediji preneli su da će Čelsi angažovati nekadašnjeg trenera Borusije iz Dortmunda i Pari Sen Žermena Tomasa Tuhela. Očekuje se da bi 47-godišnji trener u sredu mogao da preuzme ekipu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve