Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.01.2021.

19:15

"Povratak Jovića u Ajntraht probudio je i Kostića"

Luka Jović je doneo proleće u Frankfurt usred zime. Napadač Reala, koji je na pozajmici u Ajntrahtu, podignao je sve u ovom bundesligašu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

Pre svih kolegu iz reprezentacije Srbije, Filipa Kostića, koji je dobio dodatni stimulans za dobre igre u nastavku sezone.

Poznato je da su Filip i Luka, u prvom boravku Jovića u Ajntrahtu, činili sjajan tandem, a tada su u ekipi bili i Ante Rebić i Sebastijan Ale.

Ova dvojica više nisu tu, prvi je član Milana, drugi Ajaksa, ali su zato na radost navijača Frankfurta ponovo ujedinjeni srpski fudbaleri.

"Petarda" koja je publa u subotu u Bilefeldu, silno je odjeknula. Ajntraht ima četiri pobede, u poslednjih pet kola i čini se da je na putu da ponovo zaigra kao pre dve godine.

Dolazak Jovića pomogao je i Portugalcu Andreu Silvi koji je postigao protiv Arminije 13. i 14. gol u sezoni.

"Želimo da napadamo, to mi kao igraču odgovara. Moj partner u napadu, Luka Jović, sjajan je napadač. Možemo da budemo samo još bolji i da pomognemo ekipi sa više golova", jasan je bivši igrač Porta.

Kostić je protiv Arminije bio strelac u 27. minutu, a učestvovao je i kod još dva gola ekipe.

"Srećan sam zbog Filipa. Otkrio je da ponovo može i levom da postiže golove, asistencije su mu takođe bile dobre. Mislim da je Kostić probuđen Lukinim dolaskom", kaže Japanac Makoto Hasebe, kapiten ekipe.

Kostić je uoči starta sezone rekao kako mu Jović nedostaje u Frankfurtu. Sportski direktor Fredi Bović mu je ispunio želju, vratio Jovića makar do leta i otuda uzlet u formi kako kod Kostića, tako i kod svih ostalih.

Jednostavno, Jović je podigao sve u timu, sa čim je saglasan i trener Adi Hiter.

"Filip i Luka su prijatelji, pravi drugari. Svakako da uspon Filipove forme ima veze sa Lukinim povratkom. Ostali su u kontaktu i kad je Luka otišao u Real", izjavio je Hiter.

Sada je na ekipi da nastavi u ovom ritmu.

"Mi smo uvek gladni pobeda. Zabavljamo se i igramo dobar fudbal", dodao je Hiter.

Naredni meč u Bundesligi Ajntraht igra u subotu 30. januara, kod kuće protiv Herte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve