Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.01.2021.

13:15

Otkazan meč SAD i Srbije, Panama novi rival

Prijateljska utakmica između SAD i Srbije, zakazana za 31. januar u Orlandu, otkazana je pošto srpski fudbaleri nisu dobili američke vize, potvrdio je Tanjug.

Izvor:

Autor:

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije krenula je na turneju po Severnoj Americi, ali su u avionu saznali loše vesti. Pošto dolaze iz Evrope i zbog pandemije koronavirusa, Sjedinjene Američke Države odlučile su da im ne izdaju vize i prijateljska utakmica zakazana za 31. januar protiv SAD je otkazana.

Sjedinjene Američke Države trebalo je da izdaju vize srpskim reprezentativcima u ambasadi u Santa Domingu, gde će Srbija prvo igrati protiv Dominikanske Republike, ali oni su saopštili da neće otvarati ambasadu.

Reprezentacija sastavljena od igrača iz Superlige Srbije, koju vodi selektor mlade reprezentacije Ilija Stolica, imala je zakazan meč sa SAD 31. januara u Orlandu.

Prvo će u Santa Domingu odigrati protiv Dominikanske Republike 26. januara, a dva dana kasnije će protivnik umesto SAD biti Panama.

Ipak, FSS je brzo reagovao i zakazao prijateljski meč sa Panamom, za 28. januar.

"Bili smo iznenađeni kada nam je javljeno da fudbaleri neće dobiti vize. Prvobitni dogovor bio je da će nam vize biti izdate u Beogradu, ali posle toga nam je rečeno da ćemo vize dobiti u ambasadi SAD u Santa Domingu, gde naša selekcija igra prvi prijateljski meč protiv Dominikanske Republike. Ipak, poslednja informacija glasi da ambasada nije u mogućnosti da nam izda vizu zbog situacije sa korona virusom, Amerilčki savez uputio nam je izvinjenje", rekao je portparol FSS Milan Vuković za Tanjug.

Kako je naveo, FS Srbije je brzo reagovao, kontaktirao FIFA i zakazano je gostovanje selekciji Paname.

"Odmah smo kontaktirali naše prijatelje iz FIFA i u najbržem mogućem roku dogovorili smo utakmicu u Panami, za 28. januar, tri dana posle meča protiv Dominikane", istakao je Vuković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve