Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.01.2021.

13:45

Lampard najgori menadžer Čelsija u Abramovičevoj eri

Pobedom nad Fulamom 1:0 u subotu, fudbaleri Čelsija su verovatno sačuvali posao svom menadžeru Frenku Lampardu.

Izvor: B92

Autor:B92

Lampard najgori menadžer Čelsija u Abramovičevoj eri
Foto: Profimedia

Za sad.

Jer "plavci" su osvojili samo četiri boda od mogućih 18 u poslednjih šest utakmica u Premijer ligi.

To je značajno ugrozilo Lampardovu poziciju na "Stamford Bridžu" s kojim se u vezu dovodi donedavni trener PSŽ-a Tomas Tuhel.

Ipak, pobeda nad gradskim rivalom nije sprečila to da Lampard podeli "titulu" najgoreg menadžera Čelsija u eri Romana Abramoviča, koja traje 17 i po godina.

Čelsi pod Lampardovim vođstvom osvaja samo 1,7 bodova po utakmici u PL, a jednako loš učinak imao je još samo Portugalac Andre Vilas-Boaš koji je smenjen posle 27 utakmica.

Lampard je preuzeo Čelsi u leto 2019. nakon odlične epizode u Derbi kauntiju, a na 56 utakmica ostvario je 28 pobeda uz 11 remija i 17 poraza.

Čelsi je prošle sezone bio četvrti pa se plasirao u Ligi šampiona, izgubio je finale FA kupa od gradskog rivala Arsenala (2:1), dok je u LŠ eliminisan u osmini finala od minhenskoj Bajerna ukupnim rezultatom 7:1.

Proteklog leta Čelsi je uložio skoro 200 miliona evra u pojačanja, a na "Bridž" su stigli Hakim Zijeh, Tijago Silva, Kai Haverc i Timo Verner.

Međutim, "plavci" su primili čak 54 gola što je najgora odbrana Čelsija još od sezone 1996/1997 kada se mreža londonskog tima zatresla 79 puta.

To znači da Lampardov Čelsi prima 1,44 golova po utakmici što je takođe najgori učinak u Abramovičevoj eri.

Na sredini tekuće sezone Čelsi je tek sedmi na tabeli sa 29 bodova, uoči gostovanja trećeplasiranom Lesteru (sreda, 21.15)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve