Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.01.2021.

13:15

U čemu je razlika između Mesija i Ronalda?

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo su bez konkurencija dvojica najboljih fudbalera današnjice.

Izvor: B92

Autor:B92

U čemu je razlika između Mesija i Ronalda?
Foto: Profimedia

I Argentinac i Portugalac imaju svoje "argumente" u borbi za najboljeg, a često je jedina stvar koja ih razlikuje lični ukus.

Najbolje mogu da ih uporede fudbaleri koji su bili saigrači sa obojicom, a jedan od njih je Brazilac Artur.

Nakon što je delio svlačionicu sa Mesijem u Barseloni, sada mu je saigrač Ronaldo u Juventusu.

"Ronaldo više razgovara nego Mesi, slaže se sa svima u svlačionici. Vrlo je aktivan, ima dobre odnose sa svima. Možda je lakše i zbog toga što pričamo istim jezikom", rekao je Artur.

Brazilac je uporedio Mesija i Ronalda i kao vođe na terenu.

"Svako ima svoj stil vođstva. Mesi to radi kroz svoje poreze. To pokaže kada dobije loptu, svojom voljom za pobedom i to primeti svaki saigrač"
, kaže Artur.

Njegov izbor je, logično, trenutni saigrač Ronaldo.

"Izabrao bih da igram sa Kristijanom. Nismo toliko bliski da bismo otišli na kafu kod njega, ali imamo dobar odnos. Kristojano je uvek tu ako je saigraču potrebna pomoć i to uvek radi sa ogromnom odlučnošću. Trenira kao životinja, ne zna kada treba da odmori i ohrabruje te da daš sve od sebe. Uvek mi govori šta da jedem, ništa ne prepušta slučaju"
, zaključio je Brazilac.

Ronaldo je u karijeri na 869 utakmica postigao 657 golova uz 224 asistencija za klubove (Sporting, Mančester junajted, Real Madrid, Juventus), te 102 gola na 170 nastupa za reprezentaciju Portugala.

Mesi je celu karijeru u Barseloni za koju je na 753 utakmice dao 648 golova uz 284 asistencije, a na 142 utakmice za Argentinu dao je 71 gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve