Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.01.2021.

14:02

Partizan u 88. minutu porazio "dželata" VIDEO

Fudbaleri Partizana pobedili su Zaglembje Lubin 2:1, u prvom pripremnom meču u Turskoj.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan u 88. minutu porazio
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Crno-beli su povelo preko Holendera u 30. minutu, ali je pet minuta pre poluvremena izjednačio Mraz.

Trijumf timu Aleksandra Stanojevića doneo je mladi napadač Nikola Štulić dva minuta pre kraja utakmice.

Zaglembje Lubin je svojevremeno izbacilo Partizan iz Lige Evrope, a bilo je to 2017. godine, posle jedanaesteraca kada je bilo 4:3 za poljski sastav.

U prvom poluvremenu, nije bilo specijalno atraktivne igre, ali opet s druge strane, nije bilo ni dosadno na terenu.

Trudili su se crno-beli da dođu do gola, posle jedne odlične akcije je Bajebek proigrao Šćekića, ali je ovaj šutirao nešto slabije i odlična prilika je propala.

Poljaci su dosta pretili preko Crnomarkovića, ali ni oni nisu uspevali da učine mnogo iz svojih šansi pa posle prvih pola sata fudbala nije bilo golova.

A onda, Filip Holender u 30. minutu postiže gol za Partizan i crno-beli su poveli, da bi ih Mraz neprijatno iznenadio tačno deset minuta kasnije, kada je i doneo izjednačenje.

U drugom poluvremenu, umalo da nismo videli nijedan gol.

Pokušali su fudbaleri Zaglembja da zaprete u par navrata, ali su ipak fudbaleri Partizana bili ti koji su vodili "glavnu reč" u drugom četrdesetpetominutnom periodu.

Takuma Asano je imao ogromnu prilku, 1 na 1 sa golmanom poljskog tima, ali je realizacija bila veoma loša. Pokušao je Partizan nešto slično u još dva navrata, ali svakako nije došao do gola.

U 87. minutu smo videli sjajnu kombinaciju Lazara Markovića i Bibrasa Natha, pa je Marković poslao sjajnu dugu loptu ka Asanu koga je odbrana Zaglembja samo pogledom ispratila, ali Japanac nije postigao gol.

Već u sledećem napadu, Marković je bio asistent, a strelac Nikola Štulić, koji je umalo u nadoknadi vremena posle kornera postigao još jedan gol.

Nakon 90 minuta, Partizan je u prvoj proveri sa poljskim timom Zaglembjem, odigrao dobro i pobedio 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve